fbpx
logo
Szukaj
open close

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c07eb18d1-5d0a-4716-a7ce-d5f05b3530bb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Przygotowanie

  • Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody
  • Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low”
  • Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Bakłażana kroimy wzdłuż w cienkie plastry i układamy na papierze
  • Każdy plaster smarujemy tłuszczem i posypujemy przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Karkówkę “szarpiemy” na drobne kawałki przy pomocy dwóch widelców
  • Kawałki mięsa układamy na upieczonych kawałkach bakłażana

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia bakłażana.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bakłażan (240 g)
  • Ser feta (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z grasicą i szparagami

Omlet Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną…

WIĘCEJ >

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

Ziemniaki umyć i ugotować „w mundurkach” – czyli wrzucić do lekko osolonej wody i gotować około 25 min do miękkości Mięso pokroić na 3 plastry Rozbić tłuczkiem do mięsa, lub sztekerem / siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >