fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina i jaja na rukoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab449dc9-598b-406c-9bd5-b9a4882f22aa
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wołowina i jaja na rukoli

Przygotowanie

  • Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Paprykę kroimy w paski
  • Jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kromy w większą kostkę
  • Na talerz nakładamy rukolę, mięso, jaja i paprykę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina polędwica (150 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Rukola (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Łosoś na szparagach

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Ze szparagów odcinamy końcówki Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wykładamy szparagi oraz pomidorki, całość polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami i wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…

WIĘCEJ >

Kurczak cacciatore

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Seler kroimy w cienkie plasterki Boczek kroimy w kostkę Mięso obieramy ze skóry i posypujemy przyprawami (pieprzem) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8…

WIĘCEJ >

Omlet z oliwkami

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Dodajemy oliwki i mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancake – ptaszek

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami, rodzynkami i masłem orzechowym) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Z…

WIĘCEJ >