fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina na zielono

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8474499-24d6-4a2d-a58b-a4e2c7a20d27
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wołowina na zielono

Przygotowanie

  • W małym garnku rozgrzewamy masło
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy
  • Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym. 
  • Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas mieszając.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne i ciekawe pomysły na podanie wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 90 g wołowiny mielonej
  • ½ szklanki mleka kokosowego (115 ml)
  • ½ łyżki masła (10 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta kurkumy (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Boczniaki w jajku z miksem sałat

Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z owocami

Owoce: Winogrono, jeśli jest duże kroimy na połówki, ostrzem nożyka możemy usunąć pestki Banana obieramy i kroimy w plastry Truskawki kroimy na połówki lub jeśli są duże na cztery części Gruszkę kroimy w kostkę Omlet:…

WIĘCEJ >

Gulasz z sarny z wolnowaru

Karkówkę kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Por pokroić w plastry Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w…

WIĘCEJ >

Omlet po japońsku

Wszystkie składniki mieszamy razem, a na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy około ⅓ masy jajecznej na patelnię. Gdy jajko się zetnie, zawijamy pierwszą warstwę jak naleśnika, tak, aby znajdowała się na brzegu patelni. Drugą warstwę jajka…

WIĘCEJ >