fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina na zielono

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8474499-24d6-4a2d-a58b-a4e2c7a20d27

Wołowina na zielono

Przygotowanie

  • W małym garnku rozgrzewamy masło
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy
  • Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym. 
  • Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas mieszając.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne i ciekawe pomysły na podanie wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 90 g wołowiny mielonej
  • ½ szklanki mleka kokosowego (115 ml)
  • ½ łyżki masła (10 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta kurkumy (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno Dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy ziołami i ulubionymi przyprawami Dusimy przez około 1 godz. pod przykryciem…

WIĘCEJ >

Kawa z mlekiem kokosowym – kuloodporna

Włączamy ekspres W czasie gdy się nagrzewa szykujemy kawę (kapsułki, lub mielimy, lub szykujemy porcję zmielonej kawy) Robimy espresso Nagrzewamy dyszę do spieniania Ubijamy mleko kokosowe gorącym powietrzem Wlewamy spienione mleko do szklanki Z góry…

WIĘCEJ >

Indyjskie curry

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy. Doprawiamy solą. Smażymy mięso przez ok…

WIĘCEJ >

Burger wieprzowy z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >