fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina na zielono

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8474499-24d6-4a2d-a58b-a4e2c7a20d27

Wołowina na zielono

Przygotowanie

  • W małym garnku rozgrzewamy masło
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy
  • Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym. 
  • Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas mieszając.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne i ciekawe pomysły na podanie wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 90 g wołowiny mielonej
  • ½ szklanki mleka kokosowego (115 ml)
  • ½ łyżki masła (10 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta kurkumy (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gyros z kurczaka z warzywami

Z udek należy wyciąć kości (można je np. do rosołu dorzucić później) Mięso pociąć w cienkie plastry Czosnek obrać, posiekać lub wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa Posolić i popieprzyć Wymieszać i odstawić chociaż…

WIĘCEJ >

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie bakaliowym

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >

Parówki i warzywa

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

WIĘCEJ >