Wołowina na zielono
Wołowina na zielono
Przygotowanie
- W małym garnku rozgrzewamy masło
- Cukinię kroimy w kostkę
- Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy
- Danie podlewamy odrobiną wody i mlekiem kokosowym.
- Całość dusimy jeszcze około 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (300 g)
- Mleko kokosowe (115 ml)
- Wołowina mięso mielone (90 g)
- Woda (20 ml)
- Prawdziwe masło (7 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma mielona (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami
Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu Dodać rukolę Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu Gruszkę pokroić w plasterki Winogrono…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa w koszyczkach z wędzonego boczku
Plastry boczku układamy na krzyż w formie do muffinek. Wkładamy formę do piekarnika i nastawiamy go na 180 stopni z termoobiegiem. Piekarnik nie musi być nagrzany. Podczas podgrzewania, tłuszcz z boczku będzie się wolno wytapiał….
WIĘCEJ >Zupa pomidorowa z jajkiem
Pomidory krojone gotujemy przez chwilę Następnie dodajemy masło i przyprawy Po 10 minutach wbijamy do zupy jajka i dokładnie mieszamy Gdy jajka się delikatnie zetną – podajemy (nie mogą być surowe)
WIĘCEJ >Zielony kremowy kurczak
Piersi kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z cebulą pokrojoną w piórka. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Dodajemy pozostałe składniki i dusimy 15 minut.
WIĘCEJ >