fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina z marchewką i imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c133e8bb5-bcd4-45be-8d7d-62f62e4e3ab9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wołowina z marchewką i imbirem

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle
  • Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy
  • Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy.
  • Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej diecie – więcej informacji znajdziesz w piktogramach.

Uwagi

Możesz znaleźć w powiązanych przepisach inne pomysły na podanie wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g mielonej wołowiny
  • 2-3 marchewki (180 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego (30 g)
  • 2 cienkie plastry imbiru (10 g)
  • 1 łyżka przecieru / koncentratu pomidorowego (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym boczkiem i słonecznikiem

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plastry boczku, by stały się chrupkie W misce umieszczamy jarmuż, szpinak, pomidory przekrojone w połówki i boczek Posypujemy sałatkę nasionami słonecznika i posiekaną natką pietruszki W miseczce mieszamy składniki na sos:…

WIĘCEJ >

Roladki łososiowo-tuńczykowe

W poprzek plastrów łososia wykładamy tuńczyka z kaparami (w wersji z majonezem najpierw mieszamy tuńczyka z majonezem) Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >