fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina z marchewką i imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c133e8bb5-bcd4-45be-8d7d-62f62e4e3ab9

Wołowina z marchewką i imbirem

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle
  • Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy
  • Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy.
  • Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej diecie – więcej informacji znajdziesz w piktogramach.

Uwagi

Możesz znaleźć w powiązanych przepisach inne pomysły na podanie wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g mielonej wołowiny
  • 2-3 marchewki (180 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego (30 g)
  • 2 cienkie plastry imbiru (10 g)
  • 1 łyżka przecieru / koncentratu pomidorowego (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frittata z dziczyzną z wolnowaru

Boczek z dzika kroimy w kostkę (dzień wcześniej wrzucamy go do wolnowaru, lekko solimy, pieprzymy, włączamy na 8 godz. na „low”) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Na patelni rozgrzać tłuszcz Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 – 4 min Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min Buraki…

WIĘCEJ >

Burgery wołowe

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Zmielone mięso wkładamy do miski i posypujemy mnóstwem przypraw (poza solą) Cebulkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa Mieszamy wszystko rękami lub łyżką do…

WIĘCEJ >

Wywar z kurczaka

Do garnka wkładamy kurczaka, zalewamy wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 -2 godziny Wyjmujemy kurczaka, a wywar odcedzamy. W ten sposób ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami,…

WIĘCEJ >