Wołowina z marchewką i imbirem
Wołowina z marchewką i imbirem
Przygotowanie
- Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle
- Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy
- Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy.
- Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (200 g)
- Marchew (świeża) (180 g)
- Woda (50 ml)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Przecier pomidorowy (30 g)
- Imbir (świeży) (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Mielona wieprzowina z bakłażanem w sosie pomidorowym
Bakłażana kroimy w kostkę i umieszczamy wraz z mięsem na rozgrzanej patelni Podlewamy odrobiną wody Po chwili dodajemy passatę pomidorową i przyprawy Dusimy przez 20 – 30 minut, podlewając od czasu do czasu wodą Pod…
WIĘCEJ >Duszone mięso z warzywami
Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa Kiedy…
WIĘCEJ >Smażony makaron imbirowo- czosnkowy
Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu. Cebulę i imbir drobno siekamy. Marchewkę myjemy i obieramy. Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz…
WIĘCEJ >