fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina z marchewką i imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c133e8bb5-bcd4-45be-8d7d-62f62e4e3ab9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wołowina z marchewką i imbirem

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle
  • Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy
  • Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy.
  • Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej diecie – więcej informacji znajdziesz w piktogramach.

Uwagi

Możesz znaleźć w powiązanych przepisach inne pomysły na podanie wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g mielonej wołowiny
  • 2-3 marchewki (180 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego (30 g)
  • 2 cienkie plastry imbiru (10 g)
  • 1 łyżka przecieru / koncentratu pomidorowego (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Muffinki jajeczne z warzywami

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Smarujemy formy do muffinek masłem ghee. Myjemy szpinak, paprykę i pomidora, następnie koimy. Paprykę podsmażamy na patelni, na maśle ghee przez 2 minuty. Do papryki dodajemy szpinak i smażymy…

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…

WIĘCEJ >

Serowe roladki z wołowiny

Do mięsa wbijamy jajo i przyprawiamy Wyrabiamy rękami mięso i dzielimy na dwie części Rozpłaszczamy każdą część na desce na kształt prostokąta Układamy ser, doprawiamy ulubionymi przyprawami Układamy liście bazylii, zwijamy boki i formujemy z…

WIĘCEJ >