fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z marchewką i imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c133e8bb5-bcd4-45be-8d7d-62f62e4e3ab9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z marchewką i imbirem

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle
  • Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy
  • Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy.
  • Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (200 g)
  • Marchew (180 g)
  • Woda (50 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Przecier pomidorowy (30 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wołowina duszona w warzywach

Mięso myjemy i kroimy w kostkę (łatę dodatkowo oczyszczamy z błon). W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekane czosnek (…)

WIĘCEJ >

Wołowina na zielono

W małym garnku rozgrzewamy masło Cukinię kroimy w kostkę Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso, potem dodajemy cukinię i przyprawy Danie (…)

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do (…)

WIĘCEJ >

Wolno gotowana wołowina

Mięso dokładnie myjemy i w całości zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, aby mięso (…)

WIĘCEJ >

Wołowina azjatycka

Najpierw robimy marynatę. Pastę z tamaryndowca rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Polewamy nią pokrojone (…)

WIĘCEJ >