fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rozgrzewająca wołowina

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c666861fa-32ff-4849-9d30-9daddaa64cd9

Rozgrzewająca wołowina

Przygotowanie

  • Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami.
  • Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę.
  • Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż mięso będzie ugotowane.
  • Do garnka dolewamy passatę pomidorową i łyżkę masła. Wszystko mieszamy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 szklanka wody (250 ml)
  • 2 gwiazdki anyżu (1 g)
  • 1 papryczka chilli (20 g)
  • 1 plaster imbiru (1 g)
  • 1 laska cynamonu (3 g)
  • 5 goździków (1 g)
  • 5 ziaren ziela angielskiego (5 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 puszka passaty pomidorowej (400 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Duszone żeberka wieprzowe w miodzie i musztardzie z kaszą jaglaną i kapustą modrą

Zaczynamy od tego, że włączamy piekarnik na 180 stopni Obieramy marchew, pietruszkę cebulę, czosnek i kroimy w grubą kostkę Żeberka porcjujemy na kawałki około 10 centymetrowe Mięso solimy, pieprzymy, smarujemy musztardą i miodem Na patelni…

WIĘCEJ >

Tagliatelle z marchewki i cukinii

Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na…

WIĘCEJ >

Rosół SCD

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku Wlewamy wodą, do przykrycia całości jego zawartości Lekko solimy Gotujemy rosół na wolnym ogniu przez 4 godziny (ważny czas gotowania – krócej gotowana marchew może być niedobrze strawiona przez chore…

WIĘCEJ >

Gulasz

Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem. Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.

WIĘCEJ >