fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rozgrzewająca wołowina

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c666861fa-32ff-4849-9d30-9daddaa64cd9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Rozgrzewająca wołowina

Przygotowanie

  • Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami.
  • Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę.
  • Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż mięso będzie ugotowane.
  • Do garnka dolewamy passatę pomidorową i łyżkę masła. Wszystko mieszamy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 szklanka wody (250 ml)
  • 2 gwiazdki anyżu (1 g)
  • 1 papryczka chilli (20 g)
  • 1 plaster imbiru (1 g)
  • 1 laska cynamonu (3 g)
  • 5 goździków (1 g)
  • 5 ziaren ziela angielskiego (5 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 puszka passaty pomidorowej (400 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami

Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry Cukinię pokroić w plastry Pomidora pokroić w cząstki Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz Wrzucić cukinię, białą rzodkiew i brukselkę Lekko posolić i popieprzyć Zasmażać po 3 minuty…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…

WIĘCEJ >

Pieczeń z karkówki w rozmarynie z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków

Włączamy piekarnik na 180 stopni 1 cebulę i czosnek obrać i pokroić na 4 części Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Karkówkę posolić i popieprzyć Na patelni (najlepiej z metalową rączką) rozgrzewamy łyżkę…

WIĘCEJ >