Rozgrzewająca wołowina
Rozgrzewająca wołowina
Przygotowanie
- Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami.
- Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę.
- Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż mięso będzie ugotowane.
- Do garnka dolewamy passatę pomidorową i łyżkę masła. Wszystko mieszamy.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.
Autor
Lista składników
- 400 g mielonej wołowiny
- 1 szklanka wody (250 ml)
- 2 gwiazdki anyżu (1 g)
- 1 papryczka chilli (20 g)
- 1 plaster imbiru (1 g)
- 1 laska cynamonu (3 g)
- 5 goździków (1 g)
- 5 ziaren ziela angielskiego (5 g)
- 1 papryka czerwona (230 g)
- 1 puszka passaty pomidorowej (400 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Fritatta z łososiem i pomidorami
Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…
WIĘCEJ >Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami
Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry Cukinię pokroić w plastry Pomidora pokroić w cząstki Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz Wrzucić cukinię, białą rzodkiew i brukselkę Lekko posolić i popieprzyć Zasmażać po 3 minuty…
WIĘCEJ >Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym
Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…
WIĘCEJ >Pieczeń z karkówki w rozmarynie z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków
Włączamy piekarnik na 180 stopni 1 cebulę i czosnek obrać i pokroić na 4 części Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Karkówkę posolić i popieprzyć Na patelni (najlepiej z metalową rączką) rozgrzewamy łyżkę…
WIĘCEJ >