fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rozgrzewająca wołowina

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c666861fa-32ff-4849-9d30-9daddaa64cd9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rozgrzewająca wołowina

Przygotowanie

  • Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami.
  • Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę.
  • Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż mięso będzie ugotowane.
  • Do garnka dolewamy passatę pomidorową i łyżkę masła. Wszystko mieszamy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Passata pomidorowa (400 g)
  • Wołowina mięso mielone (400 g)
  • Woda (250 ml)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Chili (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Anyż – nasiona (1 g)
  • Goździk (1 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Paleo lasagna

Piekarnik ustawiamy na 175 st. C z opcją grzania „góra-dół” Zaczynamy smażyć mięso W tym czasie siekamy cebulę, wyciskamy czosnek i dodajemy ze wszystkimi przyprawami do mięsa  Po chwili dodajemy pomidory z puszki i podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z kiełbasą

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Do naczynia żaroodpornego wkładamy podzieloną na 4 kawałki, ponacinaną kiełbasę, warzywa pokrojone w ćwiartki albo połówki (jeśli warzywa są stosunkowo małe), główkę czosnku w całości i gałązki ziół. Zamykamy naczynie i…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >

Ryż w soczystym sosie

Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. Na ok. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy soczewicę i startą na średnich oczkach marchew…

WIĘCEJ >