fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rozgrzewająca wołowina

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c666861fa-32ff-4849-9d30-9daddaa64cd9

Rozgrzewająca wołowina

Przygotowanie

  • Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami.
  • Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę.
  • Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż mięso będzie ugotowane.
  • Do garnka dolewamy passatę pomidorową i łyżkę masła. Wszystko mieszamy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 szklanka wody (250 ml)
  • 2 gwiazdki anyżu (1 g)
  • 1 papryczka chilli (20 g)
  • 1 plaster imbiru (1 g)
  • 1 laska cynamonu (3 g)
  • 5 goździków (1 g)
  • 5 ziaren ziela angielskiego (5 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 puszka passaty pomidorowej (400 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa gulaszowa z dynią

Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę. Po paru minutach dodajemy pokrojone w dużą kostkę paprykę i ziemniaki i ponownie smażymy, mieszając ok. 5 minut. Następnie wrzucamy startą na…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza na spodzie warzywnym

Marchewkę i pietruszkę obieramy, po czym ścieramy na cienkich oczkach na tarce do jarzyn W oddzielnej misce oddzielamy żółtka od białek Żółtka mieszamy ze startymi warzywami, a następnie dodajemy 2 łyżki mąki gryczanej i całość…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >