fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina z kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca320a33a-c0a3-4682-bfe0-357514c7f8a4

Wołowina z kapustą

Przygotowanie

  • Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy
  • Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki
  • Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy
  • Gotujemy jeszcze około 10 minut, często mieszając, aż kapusta zmięknie.

Rady dietetyka

Mięso najlepiej jest samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy z wołowiną i z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g mielonej wołowiny (wieprzowiny lub dziczyzny )
  • 1 mała główka kapusty (1100 g)
  • 2 pokrojone w cienkie plasterki cebule (400 g)
  • 3 starte marchewki (180 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej (1 g)
  • 1 łyżeczka oregano (1 g)
  • 1 łyżeczka tymianku (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w poprzek w paski Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Wołowina z marchewką i imbirem

Marchewkę kroimy w plastry, a imbir jak najdrobniej, następnie podsmażamy na maśle Dodajemy mięso i solimy. Cały czas mieszamy Dolewamy odrobinę wody i przecier pomidorowy. Dusimy przez 15 minut (w razie potrzeby dolewając wodę) i…

WIĘCEJ >

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Pieczeń: Schab solimy, pieprzymy Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw Mięso kładziemy…

WIĘCEJ >