fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina z kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca320a33a-c0a3-4682-bfe0-357514c7f8a4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wołowina z kapustą

Przygotowanie

  • Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy
  • Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki
  • Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy
  • Gotujemy jeszcze około 10 minut, często mieszając, aż kapusta zmięknie.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta biała (1100 g)
  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Marchew (świeża) (180 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Bazylia suszona (1 g)
  • Oregano suszone (1 g)
  • Tymianek suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >

Placki z batatów z wędzoną szynką i sałatką z awokado

Sałata Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu i dokładamy rukolę Pomidorki przekrawamy na połówki Awokado obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Awokado i pomidorki kładziemy na sałatę Polewamy sosem Na wierzch kładziemy…

WIĘCEJ >

Koktajl owocowy

Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >