fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina z kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca320a33a-c0a3-4682-bfe0-357514c7f8a4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wołowina z kapustą

Przygotowanie

  • Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy
  • Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki
  • Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy
  • Gotujemy jeszcze około 10 minut, często mieszając, aż kapusta zmięknie.

Rady dietetyka

Mięso najlepiej jest samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy z wołowiną i z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g mielonej wołowiny (wieprzowiny lub dziczyzny )
  • 1 mała główka kapusty (1100 g)
  • 2 pokrojone w cienkie plasterki cebule (400 g)
  • 3 starte marchewki (180 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej (1 g)
  • 1 łyżeczka oregano (1 g)
  • 1 łyżeczka tymianku (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać Połowę łososia pokroić…

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie Na wierzchu umieszczamy ser Polewamy sosem  

WIĘCEJ >