fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina z kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca320a33a-c0a3-4682-bfe0-357514c7f8a4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wołowina z kapustą

Przygotowanie

  • Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy
  • Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki
  • Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy
  • Gotujemy jeszcze około 10 minut, często mieszając, aż kapusta zmięknie.

Rady dietetyka

Mięso najlepiej jest samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy z wołowiną i z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g mielonej wołowiny (wieprzowiny lub dziczyzny )
  • 1 mała główka kapusty (1100 g)
  • 2 pokrojone w cienkie plasterki cebule (400 g)
  • 3 starte marchewki (180 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej (1 g)
  • 1 łyżeczka oregano (1 g)
  • 1 łyżeczka tymianku (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z grillowanych warzyw (wegańska / wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię Rozgrzewamy i do nagrzanego naczynia „na sucho” kładziemy piersi z gęsi Ustawiamy minimalny płomień Przykrywamy…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem W garnku rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Zrazy mielone z sarny z żurawiną i duszonymi warzywami

Sarninę kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mięso mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi,…

WIĘCEJ >