Wołowina z kapustą
Wołowina z kapustą
Przygotowanie
- Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy
- Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki
- Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy
- Gotujemy jeszcze około 10 minut, często mieszając, aż kapusta zmięknie.
Rady dietetyka
Mięso najlepiej jest samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy z wołowiną i z dodatkami.
Autor
Lista składników
- 500 g mielonej wołowiny (wieprzowiny lub dziczyzny )
- 1 mała główka kapusty (1100 g)
- 2 pokrojone w cienkie plasterki cebule (400 g)
- 3 starte marchewki (180 g)
- 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- 1 łyżeczka bazylii suszonej (1 g)
- 1 łyżeczka oregano (1 g)
- 1 łyżeczka tymianku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)
Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…
WIĘCEJ >Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia
W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…
WIĘCEJ >Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać Połowę łososia pokroić…
WIĘCEJ >Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem
Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie Na wierzchu umieszczamy ser Polewamy sosem
WIĘCEJ >