fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina w bulionie z bukietem warzyw

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb6df2662-1ae6-4482-bae5-12dc2c7afc0b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina w bulionie z bukietem warzyw

Przygotowanie

  • Mięso wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie kroimy mięso w bardzo cienkie plasterki i układamy w miskach
  • Warzywa z grzybami obieramy i kroimy w kostkę
  • Do garnka wlewamy bulion, dodajemy starty imbir i zagotowujemy
  • Dodajemy warzywa i przyprawy, mieszamy i gotujemy przez ok. 3-4 minuty na małym ogniu (gotujemy do miękkości)
  • Do każdej miski wlewamy gorący bulion, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wołowiną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Wołowina rumsztyk (600 g)
  • Marchew (100 g)
  • Cukinia zielona (100 g)
  • Pieczarka (świeża) (50 g)
  • Seler naciowy (50 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Imbir korzeń (2.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Curry z wołowiną i dynią

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Mięso kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Kremowe curry z wołowiną

Cebulę, czosnek oraz imbir obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy (…)

WIĘCEJ >