fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kremowe curry z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-227
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kremowe curry z wołowiną

Przygotowanie

  • Cebulę, czosnek oraz imbir obieramy i drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy
  • Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski
  • Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był w nim dobrze obtoczony
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, czosnek, imbir oraz chili i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (kmin) oraz połowę orzechów i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy mięso z jogurtem i pomidory, mieszamy i zagotowujemy
  • Rondel przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 75 minut, co jakiś czas mieszając
  • Drugą połowę orzechów grubo siekamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy orzechami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (750 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula (210 g)
  • Jogurt naturalny (200 g)
  • Orzech nerkowca (100 g)
  • Chili (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Kmin rzymski (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Roladki szpinakowe z wędzoną szynką i sałatką

Włączamy piekarnik i ustawiamy 180 st. C Rozmrożony szpinak wkładamy do miski Dodajemy mąkę kokosową, jajko Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Rozkładamy papier do pieczenia Na papierze rozkładamy plastry szynki Na szynkę kładziemy masę szpinakową…

WIĘCEJ >

Gulasz z golonki i fasoli

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy przyprawy (liść laurowy i goździki) i smażymy przez ok. 4-5 minut Dodajemy sos worcestershire, przecier pomidorowy, cukier oraz golonkę,…

WIĘCEJ >