fbpx
logo
Szukaj
open close

Kremowe curry z wołowiną

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfc4db682-342c-47af-891c-7ae851b437d9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kremowe curry z wołowiną

Przygotowanie

  • Cebulę, czosnek oraz imbir obieramy i drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy
  • Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski
  • Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był w nim dobrze obtoczony
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, czosnek, imbir oraz chili i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy przyprawy (kmin) oraz połowę orzechów i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy mięso z jogurtem i pomidory, mieszamy i zagotowujemy
  • Rondel przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 75 minut, co jakiś czas mieszając
  • Drugą połowę orzechów grubo siekamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy orzechami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (750 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Cebula (210 g)
  • Jogurt naturalny (200 g)
  • Orzech nerkowca (100 g)
  • Chili (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Kmin rzymski (6 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Aromatyczne tajskie curry z indyka

Mięso kroimy w kostkę Do rondla wlewamy odrobinę mleka, dodajemy pastę, mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut, cały czas (…)

WIĘCEJ >

Curry z kurczakiem po tajsku

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w paski W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Curry z ziemniaków i kalafiora

Cebulę obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do (…)

WIĘCEJ >

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >