fbpx
logo
Szukaj
open close

Curry z ziemniaków i kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccbf1f1c3-91da-479d-b853-17d678ba3f47
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Curry z ziemniaków i kalafiora

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Pomidory kroimy w większą kostkę
  • Kalafior dzielimy na różyczki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z ziemniakami i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy imbir i przyprawy (kurkumę, kmin rzymski i garam masalę), mieszamy i podsmażamy przez ok. 30 sek.
  • Dodajemy pomidory, kalafior i groszek, dolewamy wodę, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości warzyw)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań curry.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (400 g)
  • Kalafior (400 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Groszek zielony (150 g)
  • Woda (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Garam masala (3 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Wołowina a’la curry z cukinią

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i (…)

WIĘCEJ >

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i (…)

WIĘCEJ >

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >

Curry z kalafiora i cukinii

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z (…)

WIĘCEJ >