fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina a’la curry z cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb47e85ff-07eb-41d9-9f21-3012beb9aeb9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wołowina a’la curry z cukinią

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w ćwiartki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i olej)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso, cukinię oraz pieczarki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dolewamy bulion dusimy przez ok. 30 minut (do miękkości)
  • Dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina rostbef (1000 g)
  • Cebula (210 g)
  • Bulion mięsny (200 ml)
  • Masło (150 g)
  • Czosnek (45 g)
  • Ocet winny (10 ml)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz ziarnisty (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Halibut z sosem chrzanowo-porowym

Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie oprószamy filety skrobią z maranty. Na patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz i smażymy rybę z każdej…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z warzywami

Pora i marchewkę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa Dusimy kilka min na średnim ogniu Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Kanapki z pastą z awokado i z jajkiem przepiórczym

Pasta z awokado Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydłubujemy miąższ Widelcem ugniatamy miąższ z awokado, tak aby powstała gęsta masa Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy Kanapki z pastą z awokado i jajkiem…

WIĘCEJ >

Pulpety z dorsza w sosie pomidorowym i ryż

Dorsza oczyszczamy z ości, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy, posiekaną zieleninę, bułkę tartą, tłuszcz (masło) oraz wybijamy jajo i całość dokładnie blendujemy Z uzyskanej masy…

WIĘCEJ >