fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina a’la curry z cukinią

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-110
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wołowina a’la curry z cukinią

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w ćwiartki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i olej)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso, cukinię oraz pieczarki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Dolewamy bulion dusimy przez ok. 30 minut (do miękkości)
  • Dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (200 g)
  • Wołowina mięso mielone (150 g)
  • Bulion jarski (125 ml)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Cebula (50 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Curry w proszku (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka dla dziecka 7

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Kanapki portobello z jajem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy trzonki Następnie smarujemy pieczarki tłuszczem, posypujemy przyprawami i kładziemy na papier Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 8-10 minut Następnie…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z indyka po chińsku

Mięso kroimy w większą kostkę i przenosimy do miski Dodajemy sos sojowy oraz przyprawy (chili) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz. Co ok. 30 minut obracamy…

WIĘCEJ >

Twarożek z ziołami

Zieleninę drobno siekamy Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jogurt oraz zieleninę i całość dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >