fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina duszona z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd8dbab85-059d-497f-a0b3-2fc62f987813
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wołowina duszona z warzywami

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Fasolkę i brokuł gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (do miękkości)
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Papryki kroimy w kostkę
  • Mięso oczyszczamy i kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
  • Dodajemy papryki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy gotowane warzywa oraz przyprawy, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem wołowiny.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (100 g)
  • Brokuł (80 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Papryka żółta (50 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z wędzonym kurczakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Mięso kroimy w cienkie paski W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >

Roladki z cukinii faszerowane wędzonym łososiem i twarożkiem słonecznikowym na marynowanych burakach z sosem z granatów

Twarożek Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3-4 min na…

WIĘCEJ >