fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Aromatyczna wołowina po azjatycku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88145cce-451a-4ac9-8cc5-90e9c5ec456f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy na pół
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (mięso najlepiej smażyć partiami)
  • Następnie ściągamy mięso z patelni i odkładamy do miski
  • Do rondla wrzucamy cebulę oraz czosnek z imbirem i podsmażamy przez ok. 3-5 minut
  • Następnie przenosimy zawartość patelni do osobnej miski
  • Do rondla z powrotem wrzucamy mięso, dolewamy bulion i dodajemy przyprawy (anyż, cynamon i chili), mieszamy i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień i gotujemy potrawę przez ok. 25 minut
  • Dodajemy zawartość drugiej miski, mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Wołowinę możesz podać z dodatkiem makaronu lub ryżu oraz udekorować zieleniną.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (1000 g)
  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Cebula czerwona (420 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Anyż – nasiona (2 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak w stylu wiejskim

Kurczaka kroimy na kawałki Czosnek obieramy i drobno siekamy Por kroimy w plastry (tylko białą część) Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kurczaka i smażymy każdy kawałek przez ok. 5 minut z obu…

WIĘCEJ >

Szynka parmeńska z rukolą i pomidorami suszonymi

Pomidory kroimy w paski Awokado obieramy i kroimy w plastry Wszystkie warzywa i szynkę układamy na talerzu, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a obok kładziemy kromki chleba

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – ptaszek z boczkiem

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 4-5 minut (do momentu, aż staną się chrupiące) Kromki chleba pieczemy w tosterze, a…

WIĘCEJ >

Filety z kurczaka w serowej panierce

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Każdy kawałek mięsa kroimy poziomo wzdłuż, tworząc cieńsze kawałki Przygotowujemy trzy talerze, na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wylewamy białka…

WIĘCEJ >