fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wołowina curry z ryżem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-138
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wołowina curry z ryżem

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w ćwiartki
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cukinię oraz pieczarki i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Zawartość patelni przenosimy do miski
  • Na patelnię dokładamy tłuszcz, wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Dodajemy przyprawy, dolewamy wino i całość dokładnie mieszamy
  • Dodajemy zawartość miski, mieszamy i zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut (do miękkości wszystkich składników)
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Na talerze nakładamy ryż, a na wierzch mięso

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (600 g)
  • Pieczarka (świeża) (250 g)
  • Cukinia zielona (250 g)
  • Ryż basmati (250 g)
  • Wino białe półwytrawne (50 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Curry w proszku (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Zioła prowansalskie (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sztuka mięsa z sarny z żurawiną, ziemniakami i sałatką z pomidora

Sztuka mięsa Marchew, pietruszkę i seler obieramy Przekrawamy wzdłuż na pół i wrzucamy do garnka Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą z piasku i dodajemy do garnka Dodajemy mięso Zalewamy zimną…

WIĘCEJ >

Halibut z sosem chrzanowo-porowym

Halibut: Halibuta płuczemy pod zimną wodą i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy solą. Następnie oprószamy filety skrobią z maranty. Na patelni rozgrzewamy dobrze tłuszcz i smażymy rybę z każdej…

WIĘCEJ >

Kurczak z makaronem i kapustą

Mięso oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy połowę tłuszcz Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Czosnek obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >