fbpx
logo
Szukaj
open close

Curry z wołowiną i dynią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf481cf1c-5297-4468-b01e-5d42fa8c0881
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Curry z wołowiną i dynią

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy
  • Mięso kroimy w cienkie paski
  • Orzechy drobno siekamy (zostawiamy odrobinę w całości do dekoracji)
  • Na patelnię wlewamy połowę mleka i zagotowujemy
  • Dodajemy pastę, sos i cukier, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dolewamy pozostałe mleko i zagotowujemy
  • Dodajemy mięso, zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy orzechy i dynię, mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
  • Danie nakładamy na talerze i dekorujemy orzechami oraz zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Do sporządzenia tego przepisu możesz dodatkowo użyć zielonego groszku.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Dynia (300 g)
  • Orzech ziemny (100 g)
  • Pasta curry czerwona (14 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Porzeczki czarne lub czerwone

Porzeczki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Steki z pieczonymi pomidorami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Pomidory kroimy na pół i kładziemy na blachę, przeciętą stroną do góry Następnie polewamy pomidory tłuszczem (połową oliwy), posypujemy przyprawami (ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem) i wkładamy blachę…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z imbirem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową i skrapiamy tłuszczem (oliwą) Imbir obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Na folię kładziemy rybę (skórą do dołu), polewamy…

WIĘCEJ >

Grasica z grillowanymi warzywami

Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…

WIĘCEJ >