fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Curry z wołowiną i dynią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf481cf1c-5297-4468-b01e-5d42fa8c0881
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Curry z wołowiną i dynią

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy
  • Mięso kroimy w cienkie paski
  • Orzechy drobno siekamy (zostawiamy odrobinę w całości do dekoracji)
  • Na patelnię wlewamy połowę mleka i zagotowujemy
  • Dodajemy pastę, sos i cukier, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dolewamy pozostałe mleko i zagotowujemy
  • Dodajemy mięso, zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy orzechy i dynię, mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
  • Danie nakładamy na talerze i dekorujemy orzechami oraz zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.

Do sporządzenia tego przepisu możesz dodatkowo użyć zielonego groszku.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Dynia (300 g)
  • Orzech ziemny (100 g)
  • Pasta curry czerwona (14 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Kolendra (świeża) (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet bananowy i gruszkowy

Obieramy banany i kroimy w 1 cm plastry Obieramy gruszki, usuwamy gniazda nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Pokrojone owoce wkładamy osobno w miseczki i wkładamy do zamrażarki na 8 godz. Wyjmujemy owoce z zamrażarki…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczakiem i sezamem

Rozgrzewamy elektryczny grill Blachę grilla wykładamy folią aluminiową Do miski wlewamy 1/3 ilości soku pomarańczowego i sos sojowy, dodajemy połowę miodu (powinien być lejący) i dokładnie mieszamy Powstałą mieszanką smarujemy mięso z każdej strony i…

WIĘCEJ >

Sałatka z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Czosnek obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło i oliwę) Wrzucamy krewetki oraz czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (na dużym ogniu)…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >