fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z makaronem ryżowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5808dc8a-af20-4277-ba1e-ab646a72a0ea
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z makaronem ryżowym

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy 1/3 ilości sosu sojowego i połowę soku z limonki, dodajemy połowę cukru i dokładnie mieszamy
  • Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby było równomiernie pokryte marynatą, a następnie odkładamy na ok. 30 minut
  • Chili drobno siekamy
  • Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach do miski
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Do osobnej miski wlewamy pozostały sos sojowy i sok z limonki, dodajemy cukier i chili, dokładnie mieszamy i odstawiamy
  • Do naczynia żaroodpornego wkładamy makaron, zalewamy wrzątkiem i odkładamy na ok. 5 minut, a następnie odcedzamy i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Makaron odsączamy i kroimy nożycami kuchennymi na kawałki
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony
  • Usmażone mięso ściągamy z patelni i odkładamy na ok. 10 minut, a następnie kroimy w plastry
  • Na talerzach rozkładamy sałatę, nakładamy na nią makaron, mięso oraz warzywa i całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem chili

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Warzywa w tym przepisie są opcjonalne, możesz je również wymienić na inne.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (400 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Makaron ryżowy (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Chili (20 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Nożyczki, Obieraczka do warzyw, Patelnia grillowa, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszona wołowina z imbirem

Mięso kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski Dolewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy (…)

WIĘCEJ >

Curry z wołowiną i dynią

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Mięso kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Soczysta wołowina z grzybami

Mięso lekko nacinamy z każdej strony w 3-4 miejscach i wkładamy do płaskiego naczynia (niemetalowego) Do miski wlewamy sok z (…)

WIĘCEJ >