fbpx
logo
Szukaj
open close

Soczysta wołowina z grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e831cdc-cd13-43a3-8c64-dc3b0eeea5e1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Soczysta wołowina z grzybami

Przygotowanie

  • Mięso lekko nacinamy z każdej strony w 3-4 miejscach i wkładamy do płaskiego naczynia (niemetalowego)
  • Do miski wlewamy sok z pomarańczy, dodajemy miód, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy (kmin rzymski) i dokładnie mieszamy
  • Następnie polewamy mięso powstałą marynatą i mieszamy, tak aby było równomiernie nią pokryte
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
  • Po tym czasie rozgrzewamy grill
  • Na rozgrzany grill kładziemy mięso (marynaty nie wylewamy) i smażymy przez ok. 2-4 minuty z każdej strony
  • Następnie ściągamy mięso z grilla i odkładamy na ok. 5 minut
  • Grzyby kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy grzyby i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy marynatę i zagotowujemy, a następnie ściągamy patelnię z kuchenki
  • Dodajemy posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso polewamy sosem z pieczarkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Wołowinę możesz podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (680 g)
  • Pieczarka (świeża) (350 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z pomarańczy 100% (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Kmin rzymski (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Wołowina a’la curry z cukinią

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec i (…)

WIĘCEJ >

Wołowina w sosie cebulowym i ryż z warzywami

Wołowina w sosie cebulowym Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) Kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Wołowina pieczona z marchewką i pieczarkami

Piekarnik ustawić na 120 st. C, z opcją grzania z góry i dołu. Mięso pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez (…)

WIĘCEJ >

Wołowina azjatycka

Najpierw robimy marynatę. Pastę z tamaryndowca rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Polewamy nią pokrojone (…)

WIĘCEJ >