fbpx
logo
Szukaj
open close

Duszona wołowina z imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfe0a19b0-ac5c-4124-91f4-ab1e2a755201
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Duszona wołowina z imbirem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski
  • Dolewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Imbir obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę (mięso najlepiej smażyć partiami)
  • W rondlu rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz imbir i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion, dodajemy mięso i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 1 godz.
  • Po tym czasie ściągamy pokrywkę, zwiększamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Wołowinę możesz opcjonalnie posypać zieleniną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (750 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Sos ostrygowy (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (15 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Pieprz biały (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Chleb kokosowy

Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy.  Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem. 

WIĘCEJ >

Pasta kasztanowa

Mamy otrzymać bardzo gęsty krem. Mąkę przesiać przez sitko – łatwiej się połączy z miodem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Jeżeli pasta jest lejąca dodajemy więcej mąki kasztanowej.  Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i przechowujemy w pokojowej temperaturze.

WIĘCEJ >

Ciastka z masłem orzechowym

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania ciastek, aby się schłodziła Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy do momentu, aż tłuszcz się rozpuści, a mieszanina będzie…

WIĘCEJ >

Ciasto batatowo-kasztanowe

Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną i przyprawy. W osobnej misce mieszamy mleko olej i ocet. Wlewamy do dużej miski i mieszamy, aż powstanie luźna masa, dodajemy startego na drobnych oczkach batata, wszystko…

WIĘCEJ >