fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z sosem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1f997e83-f8d4-4b44-860e-135afa7ad541
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z sosem

Przygotowanie

  • Do rondla wkładamy mięso, dodajemy przyprawy (liście laurowe i pieprz) i ocet, dolewamy zimną wodę (powinno być jej tyle, aby zakryć mięso) i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2,5 godz. (w między czasie ściągamy szumowiny)
  • Cebulę i marchewki obieramy
  • Do rondla dodajemy cebulę z marchewkami i gotujemy jeszcze przez ok. 30 minut
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy na gęstą pastę
  • Następnie ściągamy garnek z kuchenki i cały czas mieszając stopniowo dolewamy mleko
  • Garnek stawiamy z powrotem na kuchenkę i gotujemy przez kilka minut, do momentu, aż sos zgęstnieję
  • Dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
  • Mięso wyciągamy z rondla, kroimy w plastry i rozkładamy na talerzach
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Mięso podajemy z warzywami, polewamy sosem i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mostek (1500 g)
  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Marchew (360 g)
  • Cebula dymka (160 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Pieprz biały (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszona wołowina z imbirem

Mięso kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski Dolewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy (…)

WIĘCEJ >

Curry z wołowiną i dynią

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Mięso kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gotowana wołowina z warzywami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na pół Ziemniaki obieramy i kroimy na pół (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy (…)

WIĘCEJ >