fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z sosem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1f997e83-f8d4-4b44-860e-135afa7ad541
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z sosem

Przygotowanie

  • Do rondla wkładamy mięso, dodajemy przyprawy (liście laurowe i pieprz) i ocet, dolewamy zimną wodę (powinno być jej tyle, aby zakryć mięso) i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2,5 godz. (w między czasie ściągamy szumowiny)
  • Cebulę i marchewki obieramy
  • Do rondla dodajemy cebulę z marchewkami i gotujemy jeszcze przez ok. 30 minut
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy na gęstą pastę
  • Następnie ściągamy garnek z kuchenki i cały czas mieszając stopniowo dolewamy mleko
  • Garnek stawiamy z powrotem na kuchenkę i gotujemy przez kilka minut, do momentu, aż sos zgęstnieję
  • Dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
  • Mięso wyciągamy z rondla, kroimy w plastry i rozkładamy na talerzach
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Mięso podajemy z warzywami, polewamy sosem i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mostek (1500 g)
  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Marchew (360 g)
  • Cebula dymka (160 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Pieprz biały (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Polędwica wieprzowa z miodem

Marchew z jabłkiem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Imbir z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Chleb kroimy na kawałki, wrzucamy do blendera (lub naczynia,…

WIĘCEJ >

Kremowy, cynamonowy koktajl

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >

Domowe enchiladas z wołowiną

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę ze szczypiorkiem osobno, drobno siekamy Pomidory kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, mięso oraz przyprawy (kmin i chili) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Kanapki z awokado, rzodkiewką i roszponką

Awokado obieramy i kroimy w plastry Rzodkiewkę kroimy w plastry Kanapki smarujemy tłuszczem, układamy na nich roszponkę, awokado oraz rzodkiewkę i posypujemy przyprawami (jeśli są podane w składnikach)

WIĘCEJ >