fbpx
logo
Szukaj
open close

Zapiekanki wegetariańskie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c768c0eff-3f10-4efe-9b24-b00c76f9c288
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zapiekanki wegetariańskie

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy opiekacz
  • Ser kroimy w cienkie plastry
  • Pomidory i papryki kroimy w kostkę
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę siekamy
  • Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę w poprzek na pół
  • Kawałki bagietki kładziemy na opiekaczu przekrojoną stroną do góry i opiekamy na złotawy kolor
  • Na każdym kawałku bagietki równomiernie rozprowadzamy ketchup i układamy plasterki mozzarelli, tak aby na siebie delikatnie nachodziły, a następnie układamy papryki, pomidory, czosnek oraz zieleninę
  • Zapiekanki opiekamy jeszcze kilka minut, do momentu aż ser się stopi, ale warzywa będą nadal chrupiące

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Bagietka (120 g)
  • Ser Mozzarella (90 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Oliwki czarne (18 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Opiekacz, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Stek w sosie musztardowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy skórkę pomarańczową, musztardę i sos, mieszamy i smażymy przez ok. 1 minutę…

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster…

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak z warzywami

Paprykę kroimy w drobną kostkę (gniazdo nasienne usuwamy) Chili drobno siekamy Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wlewamy pomidory, dodajemy paprykę, chili, czosnek…

WIĘCEJ >

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…

WIĘCEJ >