fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zapiekanki wegetariańskie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c768c0eff-3f10-4efe-9b24-b00c76f9c288
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zapiekanki wegetariańskie

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy opiekacz
  • Ser kroimy w cienkie plastry
  • Pomidory i papryki kroimy w kostkę
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę siekamy
  • Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę w poprzek na pół
  • Kawałki bagietki kładziemy na opiekaczu przekrojoną stroną do góry i opiekamy na złotawy kolor
  • Na każdym kawałku bagietki równomiernie rozprowadzamy ketchup i układamy plasterki mozzarelli, tak aby na siebie delikatnie nachodziły, a następnie układamy papryki, pomidory, czosnek oraz zieleninę
  • Zapiekanki opiekamy jeszcze kilka minut, do momentu aż ser się stopi, ale warzywa będą nadal chrupiące

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (120 g)
  • Bagietka (120 g)
  • Ser Mozzarella (90 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Oliwki czarne (18 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Opiekacz, Papier do pieczenia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z jogurtem, z suszoną i świeżą miętą

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

WIĘCEJ >

Komosanka z pestkami dyni i jagodami Goji

Komosę ryżową gotujemy przez ok. 12-15 minut w mleku (w razie potrzeby możemy dolać odrobinę wody) Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami dyni oraz jagodami Goji

WIĘCEJ >

Ciasto ananasowe

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…

WIĘCEJ >

Szparagowa carbonara

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną, spiromat – uzyskujemy spaghetti Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek, cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >