Zapiekanki wegetariańskie
Zapiekanki wegetariańskie
Przygotowanie
- Rozgrzewamy opiekacz
- Ser kroimy w cienkie plastry
- Pomidory i papryki kroimy w kostkę
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Zieleninę siekamy
- Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę w poprzek na pół
- Kawałki bagietki kładziemy na opiekaczu przekrojoną stroną do góry i opiekamy na złotawy kolor
- Na każdym kawałku bagietki równomiernie rozprowadzamy ketchup i układamy plasterki mozzarelli, tak aby na siebie delikatnie nachodziły, a następnie układamy papryki, pomidory, czosnek oraz zieleninę
- Zapiekanki opiekamy jeszcze kilka minut, do momentu aż ser się stopi, ale warzywa będą nadal chrupiące
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (120 g)
- Bagietka (120 g)
- Ser Mozzarella (90 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Oliwki czarne (18 g)
- Czosnek (5 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.