fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony kremowy kurczak

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-12

Zielony kremowy kurczak

Przygotowanie

  • Piersi kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z cebulą pokrojoną w piórka.
  • Dodajemy wyciśnięty czosnek.
  • Dodajemy pozostałe składniki i dusimy 15 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim codziennym jadłospisie.

Uwagi

Powyżej możesz zainspirować się równie ciekawymi propozycjami przygotowania kurczaka – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 300 g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 2 łyżeczki pesto zielonego (10 g)
  • 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
  • 1 cebula (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (2 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >

Kluski śląskie z okrasą

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie (około 25 min) Odcedzamy z wody Mielimy gorące ziemniaki w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitku Dodajemy mąkę ziemniaczaną, trochę soli i jajka Wyrabiamy rękami…

WIĘCEJ >

Wędzona szynka na świeżym szpinaku

Szpinak włożyć do miski z zimną wodą i dobrze wypłukać z piasku Odcedzić szpinak na sicie i położyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Ogórka pokroić w półksiężyce (plasterki przekroić na połowy) Cebulę pokroić w…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >