fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony kremowy kurczak

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5cbc622c-2e0e-4327-8c60-17158e5a7395
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zielony kremowy kurczak

Przygotowanie

  • Piersi kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z cebulą pokrojoną w piórka.
  • Dodajemy wyciśnięty czosnek.
  • Dodajemy pozostałe składniki i dusimy 15 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim codziennym jadłospisie.

Uwagi

Powyżej możesz zainspirować się równie ciekawymi propozycjami przygotowania kurczaka – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 300 g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 2 łyżeczki pesto zielonego (10 g)
  • 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
  • 1 cebula (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (2 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chlebek bananowy z daktylami

Piekarnik nagrzewamy do 180°C Przesiewamy do miski mąkę Dodajemy cynamon, sól i ewentualnie karob/kakao Mieszamy łyżką do połączenia składników Dodajemy pokrojone banany, rozpuszczony olej kokosowy, sok z limonki/cytryny, obrane i pokrojone jabłko, drobno posiekane daktyle…

WIĘCEJ >

Makaron konjac ze szpinakiem

Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy. Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku. Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z kurczakiem

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…

WIĘCEJ >