Zielony kremowy kurczak
Zielony kremowy kurczak
Przygotowanie
- Piersi kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z cebulą pokrojoną w piórka.
- Dodajemy wyciśnięty czosnek.
- Dodajemy pozostałe składniki i dusimy 15 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swoim codziennym jadłospisie.
Uwagi
Powyżej możesz zainspirować się równie ciekawymi propozycjami przygotowania kurczaka – spójrz w powiązane przepisy.
Autor
Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 300 g piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
- 2 łyżeczki pesto zielonego (10 g)
- 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
- 1 cebula (100 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- 1 łyżeczka kurkumy (2 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Podobne tematy
Sałatka z kiszonego ogórka
Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy Wszystkie składniki wkładamy do miski Dodajemy zieleninę i oliwę Lekko…
WIĘCEJ >Puree z cukinii z szynką dojrzewającą
Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką
WIĘCEJ >