Zielony kremowy kurczak
Zielony kremowy kurczak
Przygotowanie
- Piersi kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z cebulą pokrojoną w piórka.
- Dodajemy wyciśnięty czosnek.
- Dodajemy pozostałe składniki i dusimy 15 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (400 ml)
- Kurczak pierś (300 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Pesto zielone (10 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kurkuma mielona (2 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Prosta gryczanka z malinami
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy kaszę oraz przyprawy i mieszamy Wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy len oraz żółtka Gryczankę przelewamy do miski, posypujemy malinami i polewamy syropem
WIĘCEJ >Duszona brukselka
Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy brukselkę, dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i dusimy przez ok. 7-8 minut (pod przykryciem)
WIĘCEJ >Indyk curry z pieczoną marchewką
Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Marchewki obieramy, kroimy na połówki, posypujemy solą i układamy na blaszce (lub papierze do pieczenia). Polewamy je z wierzchu łyżeczką oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika. Indyka mieszamy z mąką,…
WIĘCEJ >Gęś z wolnowaru
Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy…
WIĘCEJ >