fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-13

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

Przygotowanie

  • Dynię obieramy i kroimy na drobne kawałki.
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie pierś z kurczaka.
  • Czosnek i imbir drobno siekamy.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w wolnowarze i mieszamy.
  • Wstawiamy na 7 godzin na tryb low.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Danie jest bardzo ostre, ale można regulować ostrość chilli i pastą curry.

Opcjonalnie można podać z ryżem, lecz jako samodzielne danie smakuje równie dobrze.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 450 g piersi z kurczaka
  • 1 mała dynia Hokkaido (840 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • 1 plaster imbiru (1 g)
  • 2 duże garście szpinaku (40 g)
  • 2 szklanki bulionu drobiowego (500 ml)
  • 200 ml mleka kokosowego Real Thai
  • 1 łyżka curry (8 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (1 g)
  • ½ łyżeczki chilli (2 g)
  • Opcjonalnie ½ łyżki czerwonej pasty curry Real Thai

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Pomidory moczymy przynajmniej 30 minut w wodzie Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa z dynią

Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę. Po paru minutach dodajemy pokrojone w dużą kostkę paprykę i ziemniaki i ponownie smażymy, mieszając ok. 5 minut. Następnie wrzucamy startą na…

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na pół Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy…

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie bakaliowym

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >