fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2454ac8f-ac71-490b-98ed-7ecdc88539a5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

Przygotowanie

  • Dynię obieramy i kroimy na drobne kawałki.
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie pierś z kurczaka.
  • Czosnek i imbir drobno siekamy.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w wolnowarze i mieszamy.
  • Wstawiamy na 7 godzin na tryb low.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (840 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Kurczak pierś (450 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Szpinak (świeży) (40 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Curry mielone (6 g)
  • Chili (5 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z kozim serem, truskawkami i melonem

Sałatę i rukolę kładziemy na talerzu Dokładamy przecięte na pół truskawki Melona obieramy, kroimy w paski i kładziemy na sałacie Na wierzchu umieszczamy ser Polewamy sosem  

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka

Karkówkę obtaczamy w przyprawach oraz oliwie i układamy w misie wolnowaru.  Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach Na wierzch układamy krojone warzywa i podlewamy wodą (ok. szklanki). Wolnowarzymy co najmniej 6 h…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >