fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2454ac8f-ac71-490b-98ed-7ecdc88539a5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

Przygotowanie

  • Dynię obieramy i kroimy na drobne kawałki.
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie pierś z kurczaka.
  • Czosnek i imbir drobno siekamy.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w wolnowarze i mieszamy.
  • Wstawiamy na 7 godzin na tryb low.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (840 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Kurczak pierś (450 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Szpinak (świeży) (40 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Curry mielone (6 g)
  • Chili (5 g)
  • Imbir (świeży) (1 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem ziemniaczany z boczkiem

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w paseczki/w zapałkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Przesmażamy boczek przez 2-3 min i wyjmujemy go łyżką cedzakową Na ten…

WIĘCEJ >

Burger wołowy z sałatą rzymską, ogórkiem zielonym

Wołowiną mielimy w maszynce do mielenia mięsa, mieszamy i formujemy okrągłego burgera. Smażymy go na krwisto na 1 łyżce tłuszczu, lekko solimy. Sałatę drzemy w palcach. Rzodkiew i ogórka kroimy, a następnie układamy na sałacie….

WIĘCEJ >

Szaszłyki z szynki i ananasa

Szynkę kroimy w kostkę, ananasa na 2-3 cm kawałki i nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków W rondelku rozpuszczamy miód i mieszamy z musztardą, imbirem, solą i pieprzem Wersja na zimno: polewamy sosem szaszłyki Wersja…

WIĘCEJ >

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem

WIĘCEJ >