fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2454ac8f-ac71-490b-98ed-7ecdc88539a5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

Przygotowanie

  • Dynię obieramy i kroimy na drobne kawałki.
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie pierś z kurczaka.
  • Czosnek i imbir drobno siekamy.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w wolnowarze i mieszamy.
  • Wstawiamy na 7 godzin na tryb low.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Danie jest bardzo ostre, ale można regulować ostrość chilli i pastą curry.

Opcjonalnie można podać z ryżem, lecz jako samodzielne danie smakuje równie dobrze.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 450 g piersi z kurczaka
  • 1 mała dynia Hokkaido (840 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • 1 plaster imbiru (1 g)
  • 2 duże garście szpinaku (40 g)
  • 2 szklanki bulionu drobiowego (500 ml)
  • 200 ml mleka kokosowego Real Thai
  • 1 łyżka curry (8 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (1 g)
  • ½ łyżeczki chilli (2 g)
  • Opcjonalnie ½ łyżki czerwonej pasty curry Real Thai

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…

WIĘCEJ >

Tofu z chilli i orzeszkami

Wszystkie składniki na sos mieszamy razem i odstawiamy do „przegryzienia”. Tofu kroimy na plastry grubości ok. pół centymetra, doprawiamy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące każdy plaster i smażymy z każdej strony na złoty…

WIĘCEJ >