fbpx
logo
Szukaj
open close

Ziemniaczana ośmiornica z parówkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c57611771-42e0-4736-ab83-a3fef6ed6b54
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ziemniaczana ośmiornica z parówkami

Przygotowanie

  • Ziemniaka obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości)
  • Parówki kroimy na pół, a następnie każdą połówkę nacinamy na krzyż do połowy (tak jak na załączonym obrazku)
  • Następnie parzymy parówki we wrzącej wodzie przez ok. 3-4 minuty
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Z mozzarelli wycinamy kółka
  • Oliwkę i pomidorka kroimy na pół
  • Ziemniaki odcedzamy i ugniatamy na jednolitą konsystencję
  • Na talerz nakładamy ziemniaki i formujemy okrąg, w który z każdej strony wbijamy połówkę parówki
  • Ziemniaczaną ośmiornicę dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Parówka drobiowa (100 g)
  • Ziemniak (75 g)
  • Ogórek długi (10 g)
  • Ser Mozzarella (10 g)
  • Pomidor koktajlowy (10 g)
  • Oliwki czarne (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tłuczek do ziemniaków

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kanapki dziecięce – rakieta z serem i ptaszek z warzywami i pestkami

Rakieta z serem Z kromki chleba wycinamy trzy części, na kształt rakiety Rzodkiewkę kroimy w plastry Z ogórka wycinamy paski (…)

WIĘCEJ >

Dziecięca kanapka z serem, czekoladą i owocami

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się tłuszczu Dodajemy czekoladę, mieszamy i podgrzewamy do momentu (…)

WIĘCEJ >

Dziecięca dżdżownica z parówki

Parówkę parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt słońca oraz (…)

WIĘCEJ >

Owsianka dziecięca – sówka z owocami i orzechami

Płatki gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (do momentu wchłonięcia całej wody) Następnie dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Dziecięca jajecznica – ptaszek z warzywami

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy boczek i podsmażamy do momentu, aż stanie się chrupiący Następnie przenosimy boczek na talerz Na (…)

WIĘCEJ >