fbpx
logo
Szukaj
open close

Ziemniaki zapiekane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c15cb7946-2be9-4716-88ae-0ff407bee87b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ziemniaki zapiekane

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę skrapiamy tłuszczem
  • Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
  • Następnie odcedzamy i przenosimy na blachę
  • Ziemniaki skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami, a następnie wkładamy blachę do piekarnika na ok. 35 minut (pieczemy do momentu, aż ziemniaki się delikatnie zarumienią)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych potraw z ziemniakami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ziemniak (200 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Oregano suszone (3 g)
  • Rozmaryn suszony (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Garnek, Obieraczka do warzyw, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Shakshouka

Papryki kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka, a pomidory w mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i papryki, dodajemy też słodką i ostrą paprykę w proszku. Po kilku minutach smażenia dodajemy pomidory oraz…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

Cukinię należy przepuścić przez spiromat (tarkę spiralną) i uzyskać spaghetti Jeśli nie mamy tarki spiralnej to kroimy cukinię wzdłuż w plastry i plastry w paseczki jak makaron Łososia posolić i popieprzyć, położyć na rozgrzaną patelnię…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana z musztardowym sosem

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do miski wlewamy tłuszcz, ocet i sok z cytryny, dodajemy…

WIĘCEJ >