Ziołowy dressing balsamiczny
Ziołowy dressing balsamiczny
Przygotowanie
- Do miski wlewamy tłuszcz oraz ocet i dokładnie mieszamy
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do miski, po czym całość dokładnie mieszamy
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i ponownie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dressingów.
Autor
Lista składników
- Oliwa z oliwek extra virgin (215 ml)
- Ocet balsamiczny (50 ml)
- Czosnek (5 g)
- Oregano (świeże) (3 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pasztet z dzika z grzybami
Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…
WIĘCEJ >Kiszona marchewka
Każde kiszenie należy rozpocząć od wyparzenia naczyń. Słoik, garnek na wodę dokładnie myjemy następnie osuszone naczynia władamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. W tak wyparzonym garnku gotujemy wodę z solą i odstawiamy do…
WIĘCEJ >Mus z masłem orzechowym
Do miski wkładamy wszystkie składniki i ubijamy przez ok. 5 minut (do momentu uzyskania puszystej konsystencji) Masę przenosimy do misek i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut
WIĘCEJ >