fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2d01283-b38f-48d7-8936-a1f68eb5f386
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Przygotowanie

  • Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę
  • Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy,
  • Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut
  • Odcedzamy i zalewamy świeżą wodą, a następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz
  • Gotujemy do miękkości przez około 1,5 godz.
  • Gdy żołądki staną się miękkie, odsączamy je i kroimy w dowolny sposób
  • W garnuszku podgrzewamy masło, dodajemy żołądki, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki i koperek
  • Dusimy pod przykryciem przez kilka minut
  • Na koniec wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy do smaku, dusimy do miękkości i podajemy na talerzu z sałatą rzymską

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (230 ml)
  • Indyk żołądek (180 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Koper (świeży) (30 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka

Kroimy cebulę i umieszczamy na dnie garnka (duży garnek, co najmniej 6 litrów). Na cebuli układamy żebra, posypujemy pokrojonym czosnkiem, solimy. Wlewamy wodę lub bulion równomiernie, aby przykryły żeberka. Przykrywamy i dusimy na bardzo małym…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody Lekko solimy i gotujemy 25 minut W drugim garnku szykujemy lekko…

WIĘCEJ >

Pieczony łosoś z duszonym szpinakiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy łososia, skrapiamy go tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut Cebulę obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie w sosie z mleczkiem kokosowym

Na patelni rozpuścić smalec gęsi. Dodać drobno posiekany czosnek. Kiedy się zeszkli wrzucić krewetki (z ogonkami). Smażyć na średnim ogniu kilka minut (aż staną się całkiem różowe), dodać sok z cytryny, a po ok. dwóch…

WIĘCEJ >