fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2d01283-b38f-48d7-8936-a1f68eb5f386
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Przygotowanie

  • Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę
  • Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy,
  • Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut
  • Odcedzamy i zalewamy świeżą wodą, a następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz
  • Gotujemy do miękkości przez około 1,5 godz.
  • Gdy żołądki staną się miękkie, odsączamy je i kroimy w dowolny sposób
  • W garnuszku podgrzewamy masło, dodajemy żołądki, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki i koperek
  • Dusimy pod przykryciem przez kilka minut
  • Na koniec wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy do smaku, dusimy do miękkości i podajemy na talerzu z sałatą rzymską

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g żołądków indyczych
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 8 pieczarek (160 g)
  • 1 pęczek natki pietruszki (40 g)
  • 4 łyżki cebuli dymki (20 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (230 ml)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 pomidor (170 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini kebab wieprzowy z szaszłykami warzywnymi

Mini kebab:·         Mięso włożyć do miski Dodać sól, pieprz i tymianek Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa Mięso wyrabiamy rękami aż się dokładnie połączy, czyli przez jakąś minutę trzeba wyrabiać…

WIĘCEJ >

Sznycel z dzika z puree selerowo – gruszkowym

Sznycel: Mielimy mięso, doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy, formujemy kulkę, rozpłaszczamy ręką i formujemy wrzecionowaty kształt Smażymy na smalcu po 3-4 min z każdej strony Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min…

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pulpetami wieprzowymi w sosie kokosowym

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Mięso kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy na…

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i salceson kroimy w plastry lub w kostkę Układamy wszystko na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >