fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2d01283-b38f-48d7-8936-a1f68eb5f386

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Przygotowanie

  • Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę
  • Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy,
  • Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut
  • Odcedzamy i zalewamy świeżą wodą, a następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz
  • Gotujemy do miękkości przez około 1,5 godz.
  • Gdy żołądki staną się miękkie, odsączamy je i kroimy w dowolny sposób
  • W garnuszku podgrzewamy masło, dodajemy żołądki, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki i koperek
  • Dusimy pod przykryciem przez kilka minut
  • Na koniec wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy do smaku, dusimy do miękkości i podajemy na talerzu z sałatą rzymską

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 180 g żołądków indyczych
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 8 pieczarek (160 g)
  • 1 pęczek natki pietruszki (40 g)
  • 4 łyżki cebuli dymki (20 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (230 ml)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 pomidor (170 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka z sarny z szynkowaru z sałatą

Szynka Sarnę i boczek kroimy w małe kawałki, żeby maszynka miała łatwiej mielić Mielimy mięso na standardowych średnich oczkach Dodajemy rozmaryn, sól, pieprz, mieszamy dokładnie, minimum 5 min Wkładamy masę mięsną do szynkowar Zakręcamy, zakładamy…

WIĘCEJ >

Wątróbka duszona w gruszkach z ziemniakami

Wątróbkę kładziemy na ręcznik papierowy, żeby woda/sok/krew nie pryskała nam na patelni Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie (około 30 min) Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce lub piórka Gruszkę oczyścić z gniazda…

WIĘCEJ >

Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym

Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne wyrzucamy) Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >