fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2d01283-b38f-48d7-8936-a1f68eb5f386
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Przygotowanie

  • Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę
  • Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy,
  • Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut
  • Odcedzamy i zalewamy świeżą wodą, a następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz
  • Gotujemy do miękkości przez około 1,5 godz.
  • Gdy żołądki staną się miękkie, odsączamy je i kroimy w dowolny sposób
  • W garnuszku podgrzewamy masło, dodajemy żołądki, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki i koperek
  • Dusimy pod przykryciem przez kilka minut
  • Na koniec wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy do smaku, dusimy do miękkości i podajemy na talerzu z sałatą rzymską

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (230 ml)
  • Indyk żołądek (180 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Koper (świeży) (30 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki jabłkowe

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Do startego jabłka dodajemy jajka i mąkę, a następnie mieszamy mikserem Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Porcję ciasta nakładamy łyżką na patelnię i smażymy placuszki po około…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Rybę solimy i pieprzymy Kładziemy na naczyniu żaroodpornym Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Pieczemy 20 minut Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Jaja z kiszoną kapustą

Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach Natkę pietruszki drobno siekamy Warzywa mieszany i podajemy z jajkami

WIĘCEJ >

Rolada z kapusty włoskiej

Liście kapusty włoskiej obgotować w osolonej wodzie. Przygotować farsz. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na tej samej…

WIĘCEJ >