fbpx
logo
Szukaj
open close

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf2d01283-b38f-48d7-8936-a1f68eb5f386
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Przygotowanie

  • Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę
  • Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy,
  • Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut
  • Odcedzamy i zalewamy świeżą wodą, a następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz
  • Gotujemy do miękkości przez około 1,5 godz.
  • Gdy żołądki staną się miękkie, odsączamy je i kroimy w dowolny sposób
  • W garnuszku podgrzewamy masło, dodajemy żołądki, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki i koperek
  • Dusimy pod przykryciem przez kilka minut
  • Na koniec wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy do smaku, dusimy do miękkości i podajemy na talerzu z sałatą rzymską

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (230 ml)
  • Indyk żołądek (180 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Koper (świeży) (30 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy staropolskie ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami

Mięso mielone wkładamy do miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy i dzielimy na 4 kulki Rozbijamy plaster schabu tłuczkiem do mięsa Lekko solimy i pieprzymy Kładziemy szynkę Nakładamy na środek kulkę mieloną Lekko rozpłaszaczamy Na środek…

WIĘCEJ >

Rosół – bulion mięsny

Korpus i wołowinę wrzucić do garnka Zalać ZIMNĄ wodą do wysokości połowy garnka Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka…

WIĘCEJ >

Polędwiczki z kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym na ryżu

Kurczaka kroimy w paski Ananasa kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ryż gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Dodajemy kurczaka, zasmażamy 3-4…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z grasicą i szparagami

Omlet Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną…

WIĘCEJ >