fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa chrzanowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3fa4ee61-7192-43c7-b978-5f657d772439

Zupa chrzanowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Obieramy i kroimy cebulę w kostkę
  • Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty
  • W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę
  • Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3 minuty
  • Dolewamy bulion i gotujemy 10 minut
  • Gdy ziemniaki są miękki miksujemy blenderem na gładki krem
  • Dodajemy chrzan i mieszamy
  • Nalewamy w talerze i posypujemy szczypiorkiem 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się zupy chrzanowe przyrządzone na bazie różnych wywarów – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 łyżki tartego chrzanu (40 g)
  • 1 ziemniak średniej wielkości (75 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 – 3 gałązki szczypiorku (ok. 5 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 1 l bulionu jarskiego
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Leczo AIP

Cukinię obieramy, kroimy wzdłuż i później na grube plastry. Cebulę kroimy w dużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Smażymy 3-5 minut. Dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy kolejne…

WIĘCEJ >

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Słonecznik – ziarno

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >