fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4cf96d78-85af-4e37-93e3-09c342577df8

Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Obieramy i kroimy cebulę w kostkę
  • Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty
  • W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę
  • Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3 minuty
  • Dolewamy rosół i gotujemy 10 minut
  • Gdy ziemniaki są miękki miksujemy blenderem na gładki krem
  • Dodajemy chrzan i mieszamy
  • Nalewamy w talerze i posypujemy szczypiorkiem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu do potraw. Więcej na ten temat możesz przeczytać w aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się zupy chrzanowe przyrządzone na bazie różnych wywarów.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 łyżki tartego chrzanu (40 g)
  • 1 ziemniak średniej wielkości (75 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 – 3 gałązki szczypiorku (ok. 5 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 1 l bulionu kostnego
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa marchewkowa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Hummus z pieczoną marchewką

Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy dodając więcej soku z cytryny, soli, pieprzu i kuminu.

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa na rosole

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…

WIĘCEJ >

Koktajl na przeziębienie

Wszystkie składniki wkładamy do blendera Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >