Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)
Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)
Przygotowanie
- Obieramy i kroimy cebulę w kostkę
- Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty
- W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę
- Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3 minuty
- Dolewamy rosół i gotujemy 10 minut
- Gdy ziemniaki są miękki miksujemy blenderem na gładki krem
- Dodajemy chrzan i mieszamy
- Nalewamy w talerze i posypujemy szczypiorkiem
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy pieprzu do potraw. Więcej na ten temat możesz przeczytać w aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się zupy chrzanowe przyrządzone na bazie różnych wywarów.
Autor
Lista składników
- 2 łyżki tartego chrzanu (40 g)
- 1 ziemniak średniej wielkości (75 g)
- 1 cebula (100 g)
- 2 – 3 gałązki szczypiorku (ok. 5 g)
- 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
- 1 l bulionu kostnego
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym
Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…
WIĘCEJ >Topinambur duszony z cukinią, cebulą i czosnkiem
Topinambur gotujemy w osolonej wodzie około przez 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym
makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…
WIĘCEJ >