fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa dyniowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3c533005-f97a-42dd-862a-a1966e6d0a5c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa dyniowa

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Dynię obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy dynię i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Warzywa oprószamy mąką i mieszamy
  • Następnie dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy przez ok. 10-12 minut
  • Dodajemy przyprawy oraz śmietankę i całość dokładnie mieszamy
  • Zupę nalewamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dynia (1000 g)
  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Cebula (250 g)
  • Śmietana sojowa (60 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (48 g)
  • Masło (15 g)
  • Mąka orkiszowa (6 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Zupa gołąbkowa

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy Kapustę siekamy w paski, przenosimy do garnka i gotujemy przez ok. 10 (…)

WIĘCEJ >

Zupa rybna

Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa z pokrzywy

Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi (…)

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na (…)

WIĘCEJ >