Zupa dyniowa
Zupa dyniowa
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Dynię obieramy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy dynię i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Warzywa oprószamy mąką i mieszamy
- Następnie dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy przez ok. 10-12 minut
- Dodajemy przyprawy oraz śmietankę i całość dokładnie mieszamy
- Zupę nalewamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.
Autor
Lista składników
- Dynia (1000 g)
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Cebula (250 g)
- Śmietana sojowa (60 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (48 g)
- Masło (15 g)
- Mąka orkiszowa (6 g)
- Gałka muszkatołowa mielona (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.