fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa rybna

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cacbe5d18-0cbb-48fc-908f-81b4398b3f46
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa rybna

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Por kroimy w półksiężyce
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz (oliwę z masłem)
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (aż się zeszkli)
  • Dodajemy por i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy marchew, pietruszkę, seler oraz przyprawy, mieszamy i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • W osobnym garnku zagotowujemy bulion, a następnie wlewamy go do garnka z warzywami
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
  • Do garnka dodajemy przecier oraz pomidora i całość gotujemy przez ok. 10-12 minut (na małym ogniu)
  • W tym czasie oczyszczamy rybę (obieramy ze skóry i usuwamy ości), a następnie kroimy w kostkę i wkładamy do miski z mlekiem
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę z masłem)
  • Rybę obtaczamy w mące, a następnie przenosimy na patelnię i obsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Obsmażoną rybę przenosimy do garnka i gotujemy przez ok. 3-4 minuty
  • Zieleninę siekamy, dodajemy do garnka i całość delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z rybami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 21
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1500 ml)
  • Łosoś atlantycki (świeży) (500 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Por (70 g)
  • Cebula (50 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Marchew (45 g)
  • Mąka gryczana (24 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Bazylia (świeża) (5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Do garnka wlewamy bulion, dodajemy starte warzywa, ziemniaki, por oraz przyprawy i całość gotujemy przez ok….

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (na wywarze kostnym)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Barszcz rosyjski

Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje…

WIĘCEJ >