fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa rybna, jarzynowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5ea697cc-dc76-449f-8a96-fb427a44cfb3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa rybna, jarzynowa

Przygotowanie

  • Marchew obieramy i kroimy w plasterki
  • Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części
  • Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki
  • Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Dusimy pod przykryciem przez około 10 minut
  • Selera i pora oczyszczamy oraz kroimy w plasterki i w krążki
  • Zielone liście selera i jarmużu drobno siekamy
  • Wszystko dodajemy do zupy i gotujemy na małym ogniu przez 20-25 minut do momentu gdy warzywa staną się miękkie
  • Dorsza kroimy w kostkę
  • Przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny oraz dodajemy do zupy
  • Gotujemy pod przykryciem przez 5-7 minut na małym ogniu

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje zup jarzynowych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Dorsz świeży (100 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • 2 łodygi selera naciowego (90 g)
  • ⅓ pora (ok. 50 g)
  • 4 garście jarmużu (80 g)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny (3 ml)
  • 1 szklanka bulionu mięsnego (250 ml)
  • 1 łyżka oleju MCT (15 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z warzyw z łososiem

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…

WIĘCEJ >

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >