fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa rybna, jarzynowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5ea697cc-dc76-449f-8a96-fb427a44cfb3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa rybna, jarzynowa

Przygotowanie

  • Marchew obieramy i kroimy w plasterki
  • Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części
  • Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki
  • Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Dusimy pod przykryciem przez około 10 minut
  • Selera i pora oczyszczamy oraz kroimy w plasterki i w krążki
  • Zielone liście selera i jarmużu drobno siekamy
  • Wszystko dodajemy do zupy i gotujemy na małym ogniu przez 20-25 minut do momentu gdy warzywa staną się miękkie
  • Dorsza kroimy w kostkę
  • Przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny oraz dodajemy do zupy
  • Gotujemy pod przykryciem przez 5-7 minut na małym ogniu

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Dorsz atlantycki (świeży) (100 g)
  • Seler nać (90 g)
  • Jarmuż (świeży) (80 g)
  • Por (50 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Olej MCT (15 ml)
  • Sok z cytryny (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >

Zapiekanka gryczana

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a piekarnik nastawiamy na 180 st. C. Gdy jest gotowa, odsączamy ją z nadmiaru wody i przekładamy do małego naczynia żaroodpornego. Do gorącej kaszy dodajemy masło i pokrojonego kostkę…

WIĘCEJ >

Risotto z sosem Bolognese

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Kalafiora ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy na patelnię i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dolewamy bulion…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczonej dyni z wędzonką i owocami

Jeśli mamy surową dynię, trzeba ją pokroić w kawałki, pozbyć się miąższu i pestek i upiec kawałki dyni w temp. 180 st. C przez około 45 min (patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy czy jest miękka w…

WIĘCEJ >