fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa gołąbkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2c05aa2b-bee3-4335-bd17-aec640cee326
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa gołąbkowa

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy
  • Kapustę siekamy w paski, przenosimy do garnka i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Następnie zawartość patelni przenosimy do garnka i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Kalafior ścieramy na drobnych oczkach tarki i przenosimy do garnka
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, a następnie blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Zblendowanego pomidora przelewamy do garnka i gotujemy przez ok. 3-4 minuty (do miękkości kalafiora)
  • Gotową zupę możemy przechowywać w lodówce ok. 3 dni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z gołąbkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Pomidor (170 g)
  • Kapusta biała (100 g)
  • Kalafior (100 g)
  • Indyk mięso mielone (80 g)
  • Cebula (25 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Warzywa z mlekiem kokosowym

Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut Bataty obieramy i kroimy w kostkę Z fasolki odcinamy końcówki Do garnka z ziemniakami dodajemy bataty z fasolką i…

WIĘCEJ >

Kulki mięsne w stylu japońskim

Cebulę z czosnkiem drobno siekamy Imbir ścieramy na drobnych oczkach tarki Kapustę drobno kroimy Do blendera wkładamy mięso, białko, mąkę, czosnek, połowę cebuli oraz połowę imbiru i całość dokładnie blendujemy Zawartość blendera przenosimy do miski,…

WIĘCEJ >

Indyk z pomarańczowo-morelową nutką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ruszt smarujemy tłuszczem i wstawiamy do dużego naczynia do pieczenia, które napełniamy gorącą wodą (ruszt powinien znajdować się ponad nią) Do miski wlewamy whisky i sok z pomarańczy,…

WIĘCEJ >

Lody karmelowo-kokosowe

Do garnka wlewamy śmietankę, dodajemy cukier, miód, sól oraz wybijamy jajo, całość dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy przez ok. 1 minutę Wyłączamy kuchenkę i odstawiamy garnek do ostygnięcia Dodajemy ekstrakt waniliowy,…

WIĘCEJ >