fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa gołąbkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2c05aa2b-bee3-4335-bd17-aec640cee326
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa gołąbkowa

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy
  • Kapustę siekamy w paski, przenosimy do garnka i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)
  • Następnie zawartość patelni przenosimy do garnka i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Kalafior ścieramy na drobnych oczkach tarki i przenosimy do garnka
  • Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, a następnie blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Zblendowanego pomidora przelewamy do garnka i gotujemy przez ok. 3-4 minuty (do miękkości kalafiora)
  • Gotową zupę możemy przechowywać w lodówce ok. 3 dni

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z gołąbkami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Pomidor (170 g)
  • Kapusta biała (100 g)
  • Kalafior (100 g)
  • Indyk mięso mielone (80 g)
  • Cebula (25 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Zupa paprykowo-kalarepowa

Do garnka wlewamy bulion Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Paprykę kroimy w kostkę i przenosimy…

WIĘCEJ >