logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-6

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-6

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce
  • Selera naciowego kroimy w półksiężyce
  • Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej
  • Bierzemy garnek i rozgrzewamy w nim tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z porem i podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy marchew, seler i pietruszkę korzeniową
  • Podsmażamy 3-4 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 15 min na małym ogniu
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Nalewamy zupę w talerze i posypujemy zieloną pietruszką 

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 0
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 cebula
  • ⅕ pora
  • ⅓ pęczka pietruszki naciowej
  • 1 litr bulionu jarskiego
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Szynka suszona z wędzoną papryką

Szynkę wkładamy do płaskiego naczynia, np. żaroodpornego Posypujemy solą z każdej strony Owijamy naczynie z mięsem folią spożywczą i wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę (…)

WIĘCEJ >

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, (…)

WIĘCEJ >

Pestki dyni

Zjeść jako przekąskę lub dodać do wybranego posiłku

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl