fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfa72c924-50bb-485f-9f3c-d7ee158bce89
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

Przygotowanie

  • Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce
  • Selera naciowego kroimy w półksiężyce
  • Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej
  • Bierzemy garnek i rozgrzewamy w nim tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z porem i podsmażamy 2-3 min
  • Dodajemy marchew, seler i pietruszkę korzeniową
  • Podsmażamy 3-4 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 15 min na małym ogniu
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Nalewamy zupę w talerze i posypujemy zieloną pietruszką 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania zupy jarzynowej.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Cebula (50 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Por (35 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Seler naciowy (25 g)
  • Marchew (20 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Pieczone warzywa

Dynię kroimy na kawałki, usuwamy pestki Patisona obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki Marchew obieramy i kroimy w plastry Obieramy czosnek Warzywa układamy na blaszce do pieczenia Lekko solimy i pieprzymy Pieczemy w 200…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese na makaronie z cukinii

Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitcu Dynię obrać, wydrążyć pestki, pokroić na większe kawałki i posmarować 1 łyżką oleju kokosowego. Buraka umyć i owinąć w papier do pieczenia. Dynię razem z…

WIĘCEJ >