fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa krem z marchewki i pietruszki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceebeb5ef-a9cd-41a7-8e65-b3a6e5310c65
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa krem z marchewki i pietruszki

Przygotowanie

  • Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki
  • Por kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy marchew oraz pietruszkę, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości warzyw)
  • W razie potrzeby dolewamy więcej wody
  • Następnie dodajemy przyprawy i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Marchew (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Por (35 g)
  • Masło (15 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)
  • Curry w proszku (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie z sałaty i natki pietruszki

Jabłko oraz banana obieramy i kroimy na kawałki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą konsystencję

WIĘCEJ >

Kanapka na ciepło z kurczakiem i warzywami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w paski Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy Dodajemy kawałki mięsa i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy mięso…

WIĘCEJ >

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym (wegetariańskie)

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinii w pomidorowym sosie

Odcinamy końcówki cukinii, przepuszczamy przez spiromat albo kroimy obieraczką w wąskie paski Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią makaron z cukinii, dodajemy sól i pieprz, smażymy przez 3 minuty W garnku podgrzewamy passatę pomidorową…

WIĘCEJ >