fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z marchewki i pietruszki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceebeb5ef-a9cd-41a7-8e65-b3a6e5310c65
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa krem z marchewki i pietruszki

Przygotowanie

  • Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki
  • Por kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy marchew oraz pietruszkę, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości warzyw)
  • W razie potrzeby dolewamy więcej wody
  • Następnie dodajemy przyprawy i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Marchew (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Por (35 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)
  • Curry w proszku (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak nadziewany szpinakiem i serem

Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do miski wkładamy szpinak, dodajemy ser, czosnek, zieleninę oraz przyprawy (gałkę muszkatołową i pieprz) i całość dokładnie mieszamy Każdy kawałek mięsa rozcinamy z boku tworząc kieszonkę i…

WIĘCEJ >

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >

Krem jarzynowy z wędzonym łososiem

Jak już zrobicie rosół i przecedzicie go przez sito, to te kilka warzyw odłóżcie na bok Bierzemy czysty garnek Ugotowane warzywa wkładamy do garnka Zalewamy przecedzonym rosołem i zagotowujemy Blenderem miksujemy na gładki krem Jeśli…

WIĘCEJ >

Udka w pomidorach i rozmarynie

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu Kładziemy udka i obsmażamy przez ok. 4-5 minut z każdej strony (udka najlepiej smażyć partiami), a gdy nabiorą złocistego koloru – przenosimy…

WIĘCEJ >