fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z marchewki i pietruszki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceebeb5ef-a9cd-41a7-8e65-b3a6e5310c65
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z marchewki i pietruszki

Przygotowanie

  • Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy na kawałki
  • Por kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy marchew oraz pietruszkę, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości warzyw)
  • W razie potrzeby dolewamy więcej wody
  • Następnie dodajemy przyprawy i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup krem.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Marchew (90 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Por (35 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (0.5 g)
  • Curry w proszku (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki dla dziecka

Do miski wsypujemy mąkę, wybijamy jaja, wlewamy wodę, mleko oraz tłuszcz, dodajemy sól i całość dokładnie miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Przygotowane ciasto odstawiamy na ok. 30 minut Po tym czasie rozgrzewamy patelnię Wylewamy…

WIĘCEJ >

Gazpacho

Pomidory musimy najpierw sparzyć – nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem, Czekamy minutę, przekładamy do naczynia z zimną wodą i zdejmujemy skórkę Oczyszczone pomidory przekrawamy na pół Miąższ wkładamy do blendera Dolewamy wodę, oliwę i jednego…

WIĘCEJ >

Owsianka z brzoskwinią i miodem

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, wlewamy mleko, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do momentu, aż płatki będą miękkie) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę…

WIĘCEJ >

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

Pieczarki dokładnie oczyszczamy Natkę pietruszki targamy na części Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 10 minut Dodajemy natkę pietruszki, passatę…

WIĘCEJ >