logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz26-1

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy
  • Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 15 min
  • Ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do garnka
  • Dolewamy wodę po ogórkach
  • Gotujemy 15 min
  • Możemy dodać świeży pokrojony koperek na sam koniec gotowania

Uwagi

Jeśli szkodzi Ci lub nie lubisz czosnku nie dodawaj go.
Warto mieć większe zapasy bulionu w lodówce.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

(na 4-5 porcji):

  • ½ litra bulionu jarskiego
  • 300g ogórków kiszonych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/3 korzenia selera
  • 2 cebule
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Potrzebny sprzęt

Garnek, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mleko makowe

Przepłukany mak wrzucamy do wysokiego naczynia, zalewamy ostudzoną wodą i zostawiamy na 8 godzin, czy np. na noc. Po tym czasie (…)

WIĘCEJ >

Chleb z cukinii

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Cukinię, razem ze skórą trzemy na tarce na cienkich oczkach Dodajemy do (…)

WIĘCEJ >

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl