Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Przygotowanie
- Siekamy cebulę i pora
- Podsmażamy posiekane warzywa w garnku na oleju kokosowym
- Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki
- Do garnka dodajemy ziemniaki
- następnie wlewamy bulion
- Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie
- Ogórki kroimy w plastry
- Wrzucamy je do garnka
- Miksujemy na gładką masę
- Na koniec dodajemy mleko kokosowe, zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz
- Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Ogórek kiszony (240 g)
- Ziemniak (150 g)
- Cebula (105 g)
- Por (30 g)
- Mleko kokosowe (30 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Koper (świeży) (12 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasta z czerwonej soczewicy
Soczewicę wrzucamy na wrzątek i gotujemy do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na grubych oczkach. Pora kroimy w plasterki, a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy osoloną…
WIĘCEJ >Zupa selerowo-gruszkowa
Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…
WIĘCEJ >Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami
Cukinię umyć i pokroić w plastry Rozgrzać patelnię z tłuszczem Usmażyć plastry cukinii z każdej strony Pomidorki przekroić na pół Paprykę pokroić w paski Z cykorii porozdzielać liście Usmażoną cukinię położyć na talerzu Obok położyć…
WIĘCEJ >Kolorowy gulasz z batatami i fasolką
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i…
WIĘCEJ >