fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc4350d85-9649-4f2d-a1cb-e9d9deb5dcc5
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  • Siekamy cebulę i pora
  • Podsmażamy posiekane warzywa w garnku na oleju kokosowym
  • Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki
  • Do garnka dodajemy ziemniaki
  • następnie wlewamy bulion
  • Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie
  • Ogórki kroimy w plastry
  • Wrzucamy je do garnka
  • Miksujemy na gładką masę
  • Na koniec dodajemy mleko kokosowe, zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz
  • Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie związanej z nietolerancjami.

Uwagi

Pomysł na przygotowanie bulionu mięsnego znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 duże ogórki kiszone (240 g)
  • 1 cebula biała (200 g)
  • Kawałek pora o wielkości 5 cm (30 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 ziemniaki (150 g)
  • Bulion mięsny (1 l)
  • 3 łyżki mleka kokosowego (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 3 łyżki świeżego koperku (12 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >