fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc4350d85-9649-4f2d-a1cb-e9d9deb5dcc5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  • Siekamy cebulę i pora
  • Podsmażamy posiekane warzywa w garnku na oleju kokosowym
  • Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki
  • Do garnka dodajemy ziemniaki
  • następnie wlewamy bulion
  • Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie
  • Ogórki kroimy w plastry
  • Wrzucamy je do garnka
  • Miksujemy na gładką masę
  • Na koniec dodajemy mleko kokosowe, zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz
  • Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Ogórek kiszony (240 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Por (30 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Koper (świeży) (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości. Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Prosta zupa cukiniowa

Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub jeszcze chwilę gotujemy (jeżeli zupa przestygnie w trakcie blendowania).

WIĘCEJ >