fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc4350d85-9649-4f2d-a1cb-e9d9deb5dcc5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  • Siekamy cebulę i pora
  • Podsmażamy posiekane warzywa w garnku na oleju kokosowym
  • Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki
  • Do garnka dodajemy ziemniaki
  • następnie wlewamy bulion
  • Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie
  • Ogórki kroimy w plastry
  • Wrzucamy je do garnka
  • Miksujemy na gładką masę
  • Na koniec dodajemy mleko kokosowe, zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz
  • Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Ogórek kiszony (240 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Por (30 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Koper (świeży) (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z czerwonej soczewicy

Soczewicę wrzucamy na wrzątek i gotujemy do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na grubych oczkach. Pora kroimy w plasterki, a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy osoloną…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

Cukinię umyć i pokroić w plastry Rozgrzać patelnię z tłuszczem Usmażyć plastry cukinii z każdej strony Pomidorki przekroić na pół Paprykę pokroić w paski Z cykorii porozdzielać liście Usmażoną cukinię położyć na talerzu Obok położyć…

WIĘCEJ >

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i…

WIĘCEJ >