fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa ogórkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccca7992c-4b91-4de8-92b2-f87360233d02
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa ogórkowa

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy
  • Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 15 min
  • Ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do garnka
  • Dolewamy wodę po ogórkach
  • Gotujemy 15 min
  • Możemy dodać świeży pokrojony koperek na sam koniec gotowania

Uwagi

Warto zawsze mieć większe zapasy bulionu w lodówce, dzięki czemu przygotowanie zupy zajmuje niewiele czasu.

Sprawdź podpięte, powiązane przepisy, w których znajdziesz propozycje przyrządzenia zupy ogórkowej na różne, smaczne sposoby.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Ogórek kiszony (180 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Marchew (świeża) (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki na sałacie duszone w pomarańczach

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomarańcze obieramy, kroimy w cząstki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy jelito) Rozgrzewamy tłuszcz i smażymy krewetki minutę i obracamy na…

WIĘCEJ >

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >