logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa ogórkowa (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz26-1-1

Zupa ogórkowa (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz26-1-1

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy
  • Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 15 min
  • Ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do garnka
  • Dolewamy wodę po ogórkach
  • Gotujemy 15 min
  • Możemy dodać świeży pokrojony koperek na sam koniec gotowania

Uwagi

Jeśli szkodzi Ci lub nie lubisz czosnku nie dodawaj go.
Warto mieć większe zapasy bulionu w lodówce.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

(na 4-5 porcji):

  • ½ litra bulionu kostnego
  • 300g ogórków kiszonych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/3 korzenia selera
  • 2 cebule
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki smalcu

Potrzebny sprzęt

Garnek, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Krewetki tygrysie na sałacie

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na (…)

WIĘCEJ >

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie (…)

WIĘCEJ >

Mus czekoladowy z awokado

Obieramy i kroimy awokado oraz banana Wrzucamy do miski Dodajemy mleko, rozdrobnione daktyle, miód, opcjonalnie: karob/kakao i dowolne orzechy/pestki Wszystko (…)

WIĘCEJ >

Chleb z tapioki

Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl