Zupa ogórkowa (na wywarze kostnym)
Zupa ogórkowa (na wywarze kostnym)
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy
- Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min
- Zalewamy bulionem
- Gotujemy 15 min
- Ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do garnka
- Dolewamy wodę po ogórkach
- Gotujemy 15 min
- Możemy dodać świeży pokrojony koperek na sam koniec gotowania
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Bulion kostny (250 ml)
- Ogórek kiszony (170 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Seler korzeń (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Czosnek (świeży) (5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru
Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…
WIĘCEJ >Szparagi duszone z pieczarkami
Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić cebulę…
WIĘCEJ >Rwana wieprzowina (pulled pork)
Mięso myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy wywar do wrzenia na średnim ogniu, po czym zmniejszamy temperaturę, tak, aby wywar lekko bulgotał Gotujemy około 3-4 godziny Cebulę pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni Kiedy się zeszkli,…
WIĘCEJ >Koktajl (shake) bananowy z żółtkami
Banana obrać wrzucić do blendera Dodać 2 żółtka Wycisnąć sok z cytryny Włączyć blender Miksować 15 sek.
WIĘCEJ >