fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa ogórkowa (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz26-1-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa ogórkowa (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy
  • Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 15 min
  • Ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do garnka
  • Dolewamy wodę po ogórkach
  • Gotujemy 15 min
  • Możemy dodać świeży pokrojony koperek na sam koniec gotowania

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion kostny (250 ml)
  • Ogórek kiszony (170 g)
  • Cebula (105 g)
  • Marchew (45 g)
  • Seler korzeń (45 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystkie te warzywa wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i obsmażamy przez 2-3 minuty. Bakłażany kroimy…

WIĘCEJ >

Jaglanka z borówkami i płatkami migdała

Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >

Chłodnik pomidorowy

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół, nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę; wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >