fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-14
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Selera obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Pistacje obieramy
  • Gruszkę kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min
  • Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min
  • Zalewamy rosłem
  • Dodajemy obrane pistacje
  • Gotujemy 20 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy selerowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Seler korzeń (100 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Pistacja w łupinach (50 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem brokułowy

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >