Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)
Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)
Przygotowanie
- Selera obieramy i kroimy w kostkę
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Pistacje obieramy
- Gruszkę kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min
- Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min
- Zalewamy rosłem
- Dodajemy obrane pistacje
- Gotujemy 20 min
- Miksujemy blenderem
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy selerowej.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (500 ml)
- Seler korzeń (100 g)
- Gruszka (65 g)
- Cebula (50 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Orzech pistacjowy (w łupinach) (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Omlet ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Szpinak Szpinak wyjmujemy 2-3 godziny wcześniej z zamrażalnika i kładziemy na sicie, żeby nadmiar wody ściekał Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy cebulę z czosnkiem przez 2…
WIĘCEJ >Jajka w majonezie z warzywami
Ugotowane wcześniej jajka kroimy na pół, układamy na talerzu, doprawiamy solą i pieprzem Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę Mieszamy oliwę z majonezem Wszystkie składniki układamy w dowolny sposób
WIĘCEJ >Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi
Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…
WIĘCEJ >Dżem z dyni z masłem kokosowym
Dżem z dyni: Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody Dodajemy cynamon gotujemy na małym ogniu przez 30 min…
WIĘCEJ >