logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-14

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-14

Przygotowanie

  • Selera obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Pistacje obieramy
  • Gruszkę kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min
  • Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min
  • Zalewamy rosłem
  • Dodajemy obrane pistacje
  • Gotujemy 20 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem 

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 500 ml bulionu jarskiego
  • 100 g selera korzeń
  • 50 g pistacji
  • ½ cebuli
  • ½ gruszki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju kokosowego 

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać (…)

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem szpinakowo-mięsnym

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Kalarepę obieramy ze skóry Cukinię i rzodkiew myjemy i odcinamy końcówki Pomidorki kroimy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka (…)

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl