fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-14

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Selera obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Pistacje obieramy
  • Gruszkę kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min
  • Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min
  • Zalewamy rosłem
  • Dodajemy obrane pistacje
  • Gotujemy 20 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne pomysły na przygotowanie takiej zupy – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 500 ml bulionu jarskiego
  • 100 g selera korzeń
  • 50 g pistacji
  • ½ cebuli (50 g)
  • ½ gruszki (65 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z grzybami

Farsz: Grzyby wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy 2-3 min Grzyby kroimy w kostkę i dorzucamy na…

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…

WIĘCEJ >