fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-14
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Selera obieramy i kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Pistacje obieramy
  • Gruszkę kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min
  • Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min
  • Zalewamy rosłem
  • Dodajemy obrane pistacje
  • Gotujemy 20 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy selerowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (500 ml)
  • Seler korzeń (100 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Pistacja w łupinach (50 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz zapiekany w sosie beszamelowo-brokułowym

Przygotowujemy filety z ryby. Płuczemy je i osuszamy, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i smarujemy z wierzchu olejem z awokado. Piekarnik z funkcją grilla rozgrzewamy do 180 stopni. Rosół podgrzewamy razem z…

WIĘCEJ >

Prażone tartaletki kokosowe z dyniowo-jabłkowym kremem

Zaczynamy od zrobienia PULPY DYNIOWEJ Dynię kroimy na pół, usuwamy miękki środek i pestki, resztę kroimy na kawałki, układamy na blaszce skórą do dołu i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około godzinę Następnie wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z grillowanych warzyw

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >