fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa selerowo-gruszkowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf62ce683-4940-46a7-960b-74eabe109fa3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa selerowo-gruszkowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba)
  • Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy przez 2 min
  • Dorzucamy seler i gruszkę
  • Zasmażamy 2 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 20 min
  • Miksujemy blenderem na gładki krem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy selerowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (700 ml)
  • Gruszka (130 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Seler korzeń (85 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dorsz zapiekany w sosie beszamelowo-brokułowym

Przygotowujemy filety z ryby. Płuczemy je i osuszamy, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i smarujemy z wierzchu olejem z awokado. Piekarnik z funkcją grilla rozgrzewamy do 180 stopni. Rosół podgrzewamy razem z…

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki w sosie cytrynowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę. Kaczkę…

WIĘCEJ >

Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym

Gruszki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne  Wkładamy gruszki do garnka, zalewamy winem Dodajemy cynamon, goździki i gotujemy 10 min na małym ogniu Gruszki wyjmujemy na talerz, dodajemy obok sorbety  Sorbety: Obieramy banany…

WIĘCEJ >

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >