fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa selerowo-gruszkowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz10-3-2

Zupa selerowo-gruszkowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba)
  • Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy przez 2 min
  • Dorzucamy seler i gruszkę
  • Zasmażamy 2 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 20 min
  • Miksujemy blenderem na gładki krem

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 gruszka
  • ½ selera
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 700 ml bulionu jarskiego – czyli 3 szklanki
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce (…)

WIĘCEJ >

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4. Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z oliwkami

Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do szpinaku i oliwek. Posypujemy ziołami prowansalskimi i mieszamy z oliwą z oliwek

WIĘCEJ >

Wegański rosół z makaronem Konjac

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl