Zupa tajska z kurczakiem i mango
					Zupa tajska z kurczakiem i mango
Przygotowanie
- Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny
 - Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę
 - Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i dodajemy do zupy
 - Mango obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy
 - Dolewamy mleko kokosowe
 - Imbir obieramy, drobno siekamy i dodajemy do zupy
 - Wyjmujemy kurczaka, kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do zupy
 - Doprawiamy solą i pieprzem
 - Dodajemy kolendrę, mieszamy i nakładamy na talerze
 
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Warto mieć większe zapasy bulionu w lodówce. Dzięki temu przyrządzenie takiej zupy będzie zajmowało niewiele czasu.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (250 ml)
 - Mango (140 g)
 - Kurczak pierś (100 g)
 - Cebula (50 g)
 - Czosnek (5 g)
 - Mleko kokosowe (50 ml)
 - Masło klarowane ghee (7 g)
 - Imbir korzeń (3 g)
 - Sól kłodawska (2.5 g)
 - Kolendra (świeża) (1 g)
 - Pieprz czarny (0.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
