fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z brokułów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caad5d293-426e-4767-a2cc-e2f138c91160
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa z brokułów

Przygotowanie

  • Brokuł dzielimy na różyczki
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, często mieszając
  • Dodajemy brokuły, dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10-15 minut (do miękkości brokułów)
  • Zawartość garnka przelewamy do blendera i blendujemy na gładką konsystencję
  • Krem z powrotem przelewamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu
  • Dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z brokułem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (750 ml)
  • Brokuł (700 g)
  • Cebula (105 g)
  • Czosnek (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dorsz w mleku kokosowym na warzywach

Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy warzywa Smażymy ok. 5 minut z każdej strony i zalewamy mlekiem kokosowym Lekko solimy, na wierzch kładziemy rybę. Przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >

Cielęcina z szynką i ziołami

Mięso kroimy na kawałki (1 kawałek na 1 porcję) i każdy kawałek wkładamy między dwa kawałki papieru do pieczenia i rozbijamy tłuczkiem Na każdym kawałku mięsa kładziemy zieleninę i posypujemy przyprawami (pieprzem), a następnie owijamy…

WIĘCEJ >

Curry z jagnięciną i szpinakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy przyprawy (kmin i chili), mieszamy i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią i bakłażanem

Bakłażana kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry Cukinię kroimy w skośne plastry Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry bakłażana oraz cukinii i grillujemy…

WIĘCEJ >