Zupa brokułowa z makaronem
Zupa brokułowa z makaronem
Przygotowanie
- Brokuł dzielimy na małe różyczki
- W rondlu zagotowujemy wodę
- Do wrzącej wody wrzucamy makaron, gotujemy przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy i odstawiamy
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy brokuł i dusimy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając
- Dolewamy bulion i zagotowujemy
- Następnie dodajemy makaron, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
- Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do zupy i mieszamy
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Zupę nalewamy do misek i posypujemy serem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.
Autor
Lista składników
- Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (120 g)
- Brokuł (80 g)
- Pesto zielone (20 g)
- Ser Parmezan (15 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Makaron z wołowiną i grzybami
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Dodajemy połowę tłuszczu, mieszamy i odstawiamy Mięso, cebulę i grzyby kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i…
WIĘCEJ >Makaron z cukinią i bakłażanem
Bakłażana kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry Cukinię kroimy w skośne plastry Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry bakłażana oraz cukinii i grillujemy…
WIĘCEJ >Makaron z pieczonymi warzywami
Papryki kroimy w plastry Bakłażana kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy paprykę, bakłażana, cebulę oraz…
WIĘCEJ >Makaron z cukinią i papryką
Paprykę kroimy w kostkę Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, przenosimy na ręcznik papierowy i odciskamy z nadmiaru płynu Orzechy siekamy Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >