fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa brokułowa z makaronem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf74f962f-9366-425f-bb6f-bc6879b1d51d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa brokułowa z makaronem

Przygotowanie

  • Brokuł dzielimy na małe różyczki
  • W rondlu zagotowujemy wodę
  • Do wrzącej wody wrzucamy makaron, gotujemy przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy i odstawiamy
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy brokuł i dusimy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając
  • Dolewamy bulion i zagotowujemy
  • Następnie dodajemy makaron, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Zieleninę drobno siekamy, dodajemy do zupy i mieszamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Zupę nalewamy do misek i posypujemy serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (120 g)
  • Brokuł (80 g)
  • Pesto zielone (20 g)
  • Ser Parmezan (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - mały, Miska, Nóż, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Makaron z wołowiną i grzybami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Dodajemy połowę tłuszczu, mieszamy i odstawiamy Mięso, (…)

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią i bakłażanem

Bakłażana kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry Cukinię kroimy w skośne plastry Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach (…)

WIĘCEJ >

Makaron z pieczonymi warzywami

Papryki kroimy w plastry Bakłażana kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. (…)

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią i papryką

Paprykę kroimy w kostkę Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, przenosimy na ręcznik papierowy i odciskamy z nadmiaru płynu Orzechy (…)

WIĘCEJ >

Makaron ryżowy po chińsku z krewetkami

Krewetki dokładnie oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Imbir (…)

WIĘCEJ >