fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z cukinią i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdab501b1-59b9-46d7-8090-c52fe003aec3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z cukinią i papryką

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki, przenosimy na ręcznik papierowy i odciskamy z nadmiaru płynu
  • Orzechy siekamy
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy paprykę i podsmażamy przez ok. 3 minuty
  • Dodajemy cukinię z orzechami, przyprawy oraz skórkę cytrynową, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy makaron, mieszamy i całość podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia makaronów z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (200 g)
  • Makaron pszenny (świderki) – bezjajeczny (130 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (10 g)
  • Orzechy piniowe (10 g)
  • Cytryna – skórka (3 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Steki z kalafiora

Steki należy wodą i gdy są nadal wilgotne oprószyć z obu stron solą, pieprzem i ulubioną przyprawą np. tymiankiem Steki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy…

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczano – śledziowa

Śledzie wkładamy do zimnej wody, moczymy 10 min, zmieniamy wodę, moczymy znowu 10 min Sprawdzamy czy są nadal bardzo słone, jeśli tak, moczymy w świeżej wodzie dalej Śledzie, które nie są już bardzo słone odcedzamy…

WIĘCEJ >

Księżyce ziemniaczane

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki (lub w ósemki w przypadku dużych ziemniaków) Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy ziemniaki, a następnie polewamy tłuszczem i posypujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka pekińska

Kapustę szatkujemy Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy w drobną kostkę Do…

WIĘCEJ >