fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron z cukinią i bakłażanem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd351465e-ab2e-4453-9807-e373ab6ed2bb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z cukinią i bakłażanem

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry
  • Cukinię kroimy w skośne plastry
  • Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy plastry bakłażana oraz cukinii i grillujemy po ok. 2 minuty z każdej strony
  • Następnie przenosimy grillowane warzywa do miski i dokładamy do nich pomidory
  • Na patelnię kładziemy plastry salami i grillujemy przez kilka minut z każdej strony, tak aby zrobiło się chrupiące
  • Następnie salami drobno kroimy i dodajemy do miski
  • Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski z warzywami
  • Do miski dodajemy rukolę, ser oraz pozostały tłuszcz i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia makaronów.

Możesz również dodać więcej ulubionych warzyw np. czerwoną paprykę.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (400 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Rukola (250 g)
  • Bakłażan (100 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Salami (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kanapki dziecięce – myszki

Z chleba wycinamy kółka (w jednym kółku robimy dziurę przypominającą otwartą buzię) Marchew obieramy i część kroimy na plastry, a część ścieramy na drobnych oczkach tarki Z sera wycinamy kółka Ogórka kroimy na kawałki tworząc…

WIĘCEJ >

Owocowy żółwik z placków

Placki Plantany obieramy ze skóry Wszystkie składniki (poza tłuszczem) wrzucamy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Łyżką kładziemy porcję ciasta i smażymy…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – ptaszek

Z chleba wycinamy kółko Jabłko kroimy w pół plastry Truskawkę kroimy w plastry i na kawałki na kształt nóżek Marchew obieramy i odkrawamy plaster i kawałek na kształt noska Ogórka kroimy w plastry Wszystkie składniki…

WIĘCEJ >

Kanapki z serem pleśniowym, suszoną morelą i oliwkami

Bagietkę kroimy w plastry Każdy plaster smarujemy tłuszczem Na kanapki nakładamy sałatę, ser, morelę oraz oliwkę i całość posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >