fbpx
logo
Szukaj
open close

Brokuły z sosem serowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4fb499dc-372f-42ca-89ee-498e56967ff5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Brokuły z sosem serowym

Przygotowanie

  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości)
  • Ser pleśniowy kruszymy do garnka
  • Fetę ścieramy na drobnych oczkach tarki do garnka z serem pleśniowym
  • Do garnka dolewamy mleko i gotujemy przez ok. 2 minuty, cały czas mieszając
  • Płatki migdałowe prażymy na patelni przez ok. 2-4 minuty
  • Brokuły odcedzamy i nakładamy na talerze, polewamy sosem serowym i posypujemy płatkami migdałowymi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z brokułami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (500 g)
  • Ser pleśniowy (100 g)
  • Ser feta (45 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Płatki migdałowe (20 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Garnek - mały, Patelnia, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >

Groszek z boczkiem i miętą

Groszek zielony gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 10-15 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w większą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło) Wrzucamy cebulę z boczkiem…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Kalarepę ostrożnie obieramy z twardej skórki i kroimy na mniejsze kawałki W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozpuszczamy łyżkę oleju Cebulę kroimy, dodajemy do garnka i czekamy chwilę,…

WIĘCEJ >

Sałatka z dzikim ryżem i szparagami

Pomidory drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Cukinię kroimy w pół…

WIĘCEJ >