fbpx
logo
Szukaj
open close

Brokuły w sosie serowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6e221075-2db5-4bd9-9999-035e3eddc65b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Brokuły w sosie serowym

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek obieramy
  • Cebulę, czosnek, chili i pietruszkę drobno siekamy
  • Do miski wkładamy ser, dolewamy wino i mieszamy
  • Następnie dodajemy warzywa oraz przyprawy i całość mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy
  • W garnku podgrzewamy bulion
  • Następnie do bulionu wkładamy różyczki brokułu i gotujemy przez ok. 8-10 minut
  • Na patelni prażymy płatki migdałowe
  • Brokuły rozkładamy na talerzach, polewamy sosem i posypujemy płatkami migdałowymi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem brokułów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Brokuł (1000 g)
  • Bulion jarski (800 ml)
  • Ser topiony naturalny (250 g)
  • Cebula (105 g)
  • Płatki migdałowe (80 g)
  • Wino białe wytrawne (60 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (30 g)
  • Chili (20 g)
  • Czosnek (2.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Aromatyczne owoce z kruszonką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Jabłka i gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w plasterki Wszystkie owoce wrzucamy na patelnię, dodajemy sok z cytryny, połowę tłuszczu oraz połowę cukru i podgrzewamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonej dyni i szpinaku

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Dynię obieramy i kroimy w kostkę, a następnie układamy na papierze i skrapiamy połową tłuszczu Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut…

WIĘCEJ >

Tofu z bakłażanem i papryką

Bakłażana i tofu kroimy w kostkę Paprykę kroimy w słupki Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy bakłażana i smażymy przez ok. 5 minut, cały czas mieszając Dodajemy tofu, paprykę…

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >