Smażone brokuły z czosnkiem
Smażone brokuły z czosnkiem
Przygotowanie
- Brokuł dzielimy na różyczki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy brokuły i smażymy pod przykryciem przez ok. 3 minuty, od czasu do czasu mieszając
- Zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez ok. 2 minuty (do miękkości)
- Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i smażymy jeszcze przez ok. 1 minutę
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z brokułami.
Autor
Lista składników
- Brokuł (400 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kurczak z chili i makaronem
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili i paprykę kroimy w cienkie paski Mięso kroimy w cienkie plastry Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i moczymy przez ok. 10 minut, a następnie odcedzamy…
WIĘCEJ >Sałatka taco z kurczakiem na ciepło
Mięso dokładnie oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 6-7 minut z każdej strony Pomidory kroimy w…
WIĘCEJ >Naleśniki z letnimi owocami
Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół Mąkę przesiewamy do miski i formujemy pośrodku zagłębienie Do osobnej miski wlewamy mleko i tłuszcz, wybijamy…
WIĘCEJ >Zupa rybna
Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz (oliwę z masłem) Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…
WIĘCEJ >