fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brokuły z czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbfc26f2a-e2a4-436b-9898-0d7ee9746b4a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Brokuły z czosnkiem

Przygotowanie

  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-6 minut, a następnie odcedzamy
  • Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy brokuły oraz przyprawy, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 1-2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z dodatkiem brokułów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (1000 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryżanka z rodzynkami

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i posypujemy rodzynkami

WIĘCEJ >

Zapiekanka warzywna z koprem

Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Wszystkie warzywa (poza czosnkiem) obieramy i kroimy w plasterki Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski z zieleniną…

WIĘCEJ >

Pieczone kotlety wołowe

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Anchois drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy musztardę oraz przyprawy (estragon) i całość dokładnie mieszamy Mięso wkładamy do naczynia płaskiego (niemetalowego), nacieramy marynatą i odstawiamy na…

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym łososiem, granatem i awokado

Łososia rozdrobnić rękami na małe kawałki, albo pokroić nożem Sałatę poszarpać/porwać rękami Pomidor umyć i pokroić jak kto umie/lubi Paprykę pokroić w kostkę Awokado przekroić na pół i łyżeczką wydłubywać z jednej połówki małe kawałeczki Rzodkiewki umyć…

WIĘCEJ >