fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem brokułowy z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca2109fc0-9de9-48bf-b3f7-5474e2fdcb53
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem brokułowy z boczkiem

Przygotowanie

  • Warzywa (poza brokułami) obieramy i kroimy w kostkę
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa (poza brokułami) oraz boczek i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Wlewamy bulion i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy różyczki brokułu oraz przyprawy i gotujemy przez ok. 20-25 minut
  • Następnie całość blendujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu
  • Zupę nalewamy na talerze i podajemy ze śmietaną oraz serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kremów warzywnych.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Brokuł (500 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (150 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia - głęboka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sandacz, ziemniaki, brokuł

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy rybę, polewamy tłuszczem,…

WIĘCEJ >

Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru

Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Śródziemnomorskie pierożki

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Papryki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cukinię kroimy w drobną kostkę Zieleninę drobno siekamy Na…

WIĘCEJ >

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…

WIĘCEJ >