fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem brokułowy z boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca2109fc0-9de9-48bf-b3f7-5474e2fdcb53
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem brokułowy z boczkiem

Przygotowanie

  • Warzywa (poza brokułami) obieramy i kroimy w kostkę
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa (poza brokułami) oraz boczek i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Wlewamy bulion i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy różyczki brokułu oraz przyprawy i gotujemy przez ok. 20-25 minut
  • Następnie całość blendujemy do momentu uzyskania jednolitego kremu
  • Zupę nalewamy na talerze i podajemy ze śmietaną oraz serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kremów warzywnych.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Brokuł (500 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (150 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Cebula (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Śmietana 18% (50 g)
  • Ser parmezan (50 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Patelnia - głęboka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana z szynką

Kalafior podzielić na małe różyczki Ziemniaki pokroić w kostkę Szynkę pokroić w paseczki Czosnek obrać i posiekać jak najdrobniej Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski Dodać oliwę, musztardę Posolić i popieprzyć, zamieszać

WIĘCEJ >

Penne z sosem ze świeżych pomidorów

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Połowę zieleniny (bazylii) drobno siekamy Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę (pestki usuwamy) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy cebulę, przykrywamy rondel pokrywką i…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z okrasą z boczku

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Boczek kroimy w drobną kostkę W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Placuszki z łososia

Zieleninę drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Z jaj oddzielamy białka od żółtek do dwóch, osobnych misek Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem…

WIĘCEJ >