fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z batatu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz30-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem z batatu

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
  • Boczek kroimy w paski
  • Rozgrzewamy garnek
  • Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty, a następnie wyciągamy go łyżką cedzakową i odkładamy na talerz
  • Na wytopiony tłuszcz z boczku wrzucamy cebulę wraz z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy bataty i podsmażamy przez ok. 3 minuty
  • Dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż bataty staną się miękkie)
  • Dodajemy przyprawy i całość dokładnie blendujemy
  • Zupę nalewamy na talerze i posypujemy boczkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z batatami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (510 ml)
  • Batat (210 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Cebula (50 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Łyżka cedzakowa, Nóż, Obieraczka do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Muffiny jajeczne

obieramy warzywa marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce cebulę i czosnek kromy w kostkę na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem podsmażamy 2-3 min dodajemy starte warzywa i…

WIĘCEJ >

Sałatka z boczkiem

Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Marchewkę obieramy, pół jednej marchewki kroimy w kostkę, resztę…

WIĘCEJ >

Skrzydełka musztardowe

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >